Gastronomia

Chcesz otworzyć biznes? Masz na to środki? Ale nie wiesz w co zainwestować? Napisz. Postaramy się pomóc.

Moderator:mkamil

bifun
Użytkownik
Posty:449
Rejestracja:20 lis 2014, 08:35

24 paź 2015, 20:28

Trzeba się znać na gastronomii, żeby brać się za otwieranie restauracji. Znalezienie lokalu, wyposażenie, pojemniki transportowe erg-system na żywność, reklama, odpowiedni ludzie do pracy. To nie taki prosty biznes.
Tommy12
Użytkownik
Posty:550
Rejestracja:20 wrz 2014, 19:38

02 lis 2015, 18:23

Z takich bardziej niezbędnych sprzętów masz jeszcze dość znany sklep, gdzie oferują urządzenia gastronomiczne między innymi. Na stronie http://emaks.pl/krajalnica-elektryczna- ... s-550.html masz info tu akurat o krajalnicy, ale mają mnóstwo innych sprzętów też. Może ich znasz?
andre76
Użytkownik
Posty:51
Rejestracja:15 kwie 2015, 13:10

16 gru 2015, 14:50

Wszystko zależy od nakładów jakie posiadasz. Niezłym pomysłem może być franczyza z siecią piekarni typu Oskroba - z tego co mi wiadomo wymagają całkiem sporego wkładu. Biorąc jednak pod uwagę znaczenie marki oraz ogromny popyt na pieczywo lepszej jakości jest szansa że nakłady się zwrócą. No i nie trzeba inwestować w maszyny. A jak wiadomo maszyny piekarskie cukiernicze typu http://piece-piekarnicze.eu/ są mega drogie i czeka się na nie miesiącami.
zamber
Użytkownik
Posty:444
Rejestracja:01 sie 2014, 10:10

28 sty 2016, 22:27

Niekoniecznie trzeba znać się na gastronomii czy nawet na prowadzeniu firmy. Od tego są firmy consultingowe, w gastronomii np. KCG Consulting. Oni zajmują się doradztwem i pomocą przy uruchomieniu i dalszym rozwoju biznesu. Wystarczy, że masz pomysł i pasję do jego zrealizowania.
EmKa
Użytkownik
Posty:93
Rejestracja:01 lut 2016, 10:28

01 lut 2016, 10:37

Moim zdaniem to trudny biznes, ale potrzebny.
malak
Użytkownik
Posty:828
Rejestracja:10 lut 2014, 17:21

15 lut 2016, 15:08

Moim zdaniem jednak trzeba się na tym znać, żeby wiedzieć chociażby jakich produktów używać. W tym biznesie najlepiej sprawdzają się aromaty bez E z tonato.pl, ponieważ klienci wymagają teraz naturalnych wyrobów. A nie znając się na tym, nie będziemy wiedzieć co wybierać.
Awatar użytkownika
Anton
Użytkownik
Posty:110
Rejestracja:22 kwie 2015, 08:37

23 lut 2016, 08:46

Obecnie jest baaaaaaaaaaardzo dużo restauracji i miejsc gdzie można dobrze zjeść...Może wyspecjalizuj się w jakieś potrawie?
Są pierogarnie, naleśnikarnie, burgerownie, pizzerie.... Może przyjdzie Ci pomysł na jakieś fajne jedzenie? Może tortille z różnym "wkładem" np wege?
uluki
Użytkownik
Posty:239
Rejestracja:10 lut 2015, 11:42

17 maja 2016, 11:14

W gastronomii cenię sobie przede wszystkim wysoką jakość mięs. Znajoma się tym właśnie zajmuje i stosuje specjalne komory do wędzenia, żeby mieć pewność, że wszystko będzie smakowało doskonale i będzie zdrowe.
Awatar użytkownika
Paweł
Posty:2
Rejestracja:18 cze 2016, 09:11

23 cze 2016, 11:01

u nas popular sa ostanti burgery, ale nie takie jak z maca tylko kawał mięcha, sporo dziwnych dodatków.. taki amerykański styl. i do tego steki :)
postac
Użytkownik
Posty:16
Rejestracja:06 lis 2016, 09:29

06 lis 2016, 09:35

burgery i lody naturalne to hity ostatnich dwóch lat
Zablokowany

Doradca Finansowy Gdańsk Doradca Finansowy Kraków Biznes Forum
Darmowe ogłoszenia o pracę Kredyty dla pracujących za granicą Portal ogólnoteoretyczny
Strony internetowe Zielona Góra Ubezpieczenia Zielona Góra Forum mechaniczne
DJ na Wesele Zielona Góra Regeneracja koła dwumasowego Skup samochodów śląskie
Skup samochodów Poznań Doradca kredytowy Warszawa Forum Webmasterów - webax.pl