Strona 1 z 1

Food truck

: 26 mar 2018, 21:36
autor: Minge
Czy to naprawdę dobry pomysł dla młodych na pierwszy biznes związany z gastronomią?

Re: Food truck

: 28 mar 2018, 16:39
autor: Sabina33
To prawda, ale mnie się wydaje, że to dość przyjemny biznes taki food truck.
Przede wszystkim, w takiej gastronomii przeważnie masz bardzo krótką listę menu,
zatem można skupić się na doskonaleniu dań, które w nim są, bez potrzeby eksperymentowania.
Poza tym, sprawa jest jasna z inwestycją, musisz kupić specjalny pojazd, potem go wyposażyć.
Wszystko, co do tego potrzebne można znaleźć w sieci: https://mmgastro.pl/polecamy .
Warto zaplanować dokładnie każdy wydatek , wykorzystać promocje, zerknąć przy okazji na wyprzedaże.
No i pozwolenia w międzyczasie, które należy załatwić, żeby prowadzić taką działalność.

Re: Food truck

: 11 maja 2018, 20:00
autor: mientka
Jeśli podejdzie się do tego rozsądnie to na pewno. Na pewno pamiętaj o dobrych urządzeniach do gastronomi, takich jak na przykład firma Winterhalter ma, profesjonalne, z przeznaczeniem do takich lokali

Re: Food truck

: 16 maja 2018, 14:56
autor: rocker
Nie jest to najgorszy pomysł, pod warunkiem, że jesteśmy świadomi, iż to jest biznes wymagający ciągłych rozjazdów i dbania o odpowiedni poziom zapasów. A często właśnie z nimi jest duży problem w wielu firmach. Taki biznes ma duże zalety, m.in. małe koszty prowadzenia działalności czy mobilność, ale też wady - sezonowość jest tutaj kluczową sprawą, bo mało food trucków działa późną jesienią i zimą, więc tu trzeba by się zastanowić nad rozwiązaniem. A myślę, że jak ktoś jest obrotny i przedsiębiorczy, to klientów zawsze znajdzie :) Fajnym pomysłem jest współpraca z organizatorami imprez masowych, które mają wydzieloną sekcję gastronomiczną.