Strona 1 z 1

Punkt Gastronomiczny .

: 03 lut 2009, 12:31
autor: AdiAdi89
Witam,
Juz od dłuzszego czasu nosiłem sie z zamiarem otworzenia wlasnego punktu gastronomicznego, w to lato jest na to okazja. Pare kroków zostalo juz wykonanych a mianowicie : znalezienie miejsca nad morze- znalazlem dosc ruchliwe miejsce dosc blisko głownej ulicy w danej miejscowosci. Plusem jest to, ze na tej samej dzialce beda staly domki letniskowe co napewno zapewni mi tez jakis klientow. Budka takze jest juz zrobiona od zewnatrz trzeba ja przygotowac od srodka i na tym chcialbym sie dzis skupic.

Policzylem sobie tak na szybko, orientacyjnie ile beda kosztowac rzeczy potrzbne do prowadzenia takiego punktu gastro

Frytkownica = 450zl x2 = 900zl
Piecyk do Zapiekanek = 1400zl
Opiekacz do Parówek = 400zl
Opiekacz do Bułek = 250zl
Kuchenka = 2000zl
Meble kuchenne = 1000zl
Łodowka+zamrazarka = 2000zl
Czajnik bezprzewodowy = 300zl
Kafelki = 700zl
Noze = 300zl
Patelnia = 150zl x2 = 300zl
Garnki = 150zl

Suma = ok 10tys

nie liczac wkładu w towar

Co chcialbym sprzedawac w tym punkcie :

Zapiekanki = XL XXL itd
Hod-Dogi
Frytki
Hamburgery XL XXL
Jakies danie obiadowe = frytki + mieso + salatka

do tego jakies zimne napoje, kawa, czekolada

Co o tym sadzicie, jakies rady, porady odnosie jakichkolwiek aspektow prowadzenia tego punktu ?

: 10 lut 2009, 22:35
autor: pea
Może rozszerz asortyment, takie rzeczy jak kebab albo pierogi na pewno nie zaszkodzą. No a skoro to punkt nad morzem nie zapomnij o smażnej rybie. No i lody :) Niezbędne w każdym punkcie letniej gastronomii.

Re: Punkt Gastronomiczny .

: 21 wrz 2017, 11:50
autor: inka900
Jeśli szukasz dobrej patelni lub noży zobacz sobie ofertę Fiskars Widziałam, ze mają spory wybór. Ja też musze pomysleć o wymianie patelni bo jest już w strasznym stanie. Myśle o eramicznej, podobno jest świetna

Re: Punkt Gastronomiczny .

: 11 maja 2018, 19:57
autor: mientka
A sprzętu już szukałeś? postaw na jakość w tym zakresie też. Na przykład takie firmy jak Winterhalter z dużym doświadczeniem są dobre.