Uwaga na oszustów
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
Ostatnio znalazłam w Internecie stronę z listą oszustów. Chciałabym i z Wami się nią podzielić i ustrzec od stania się ofiarą jakiejkolwiek nieuczciwej firmy. Zajrzyjcie na www.dodajoszusta.pl . Jeśli zostaliście oszukani, dodajcie firmę. Chrońmy się nawzajem !
nie macie wrażenia, że to może być narzędziem innych firm, które wykorzystają to jako czarna reklama ich konkurencji?
Jak wygląda to wszystko? Każdy może tam wejść i napisać opinię na temat firmy, która go oszukała/zawiodła?
Wydaje mi się, że oprócz tego, co znajdziemy na tego typu stronach, trzeba też sprawdzić w innych źródłach informacje na temat interesującej nas firmie.
Jak wygląda to wszystko? Każdy może tam wejść i napisać opinię na temat firmy, która go oszukała/zawiodła?
Wydaje mi się, że oprócz tego, co znajdziemy na tego typu stronach, trzeba też sprawdzić w innych źródłach informacje na temat interesującej nas firmie.
Dokładnie tak, każdy, komu nadepniemy na odcisk, może nas tam dodać w ramach odwetu. Mojej koleżance, były facet założył nawet stronę internetową. Wystarczy wpisać jej imię i nazwisko, a dowiadujemy się na jej temat kilku "ciekawych" rzeczy. Sprawa wylądowała na policji, ale strona jak wisi w internecie, tak wisi. A problemów ma przez to mnóstwo, bo każdy pracodawca wpisywał ją w google.
Nic dodać nic ująć - ta odpowiedź jest idealnie wyczerpująca tematwojtek923 pisze:nie macie wrażenia, że to może być narzędziem innych firm, które wykorzystają to jako czarna reklama ich konkurencji?
Dlatego osobiście wolę polegać na opiniach moich znajomych, a do rewelacji, które spotkam w sieci podchodzę z dużą dozą nieufności. Wierzę jeszcze tylko portalom informacyjnym, ale i tak bardziej lokalnym niż ogólnopolskim. Na przykład taki: http://bezpiecznepomorze.pl/
Wiem, że znajdę tam sprawdzone informacje z regionu, bo choć przysyłają je normalni ludzie, to jest ktoś, kto nadzoruje ich dodawanie i sprawdza prawdziwość. A w świecie, gdzie wszystko można kupić, nawet czyjąś opinię, ciężko jest komukolwiek zaufać.
Wiem, że znajdę tam sprawdzone informacje z regionu, bo choć przysyłają je normalni ludzie, to jest ktoś, kto nadzoruje ich dodawanie i sprawdza prawdziwość. A w świecie, gdzie wszystko można kupić, nawet czyjąś opinię, ciężko jest komukolwiek zaufać.