Konto dla młodej osoby
Moderator:mkamil
Szanowny Panie, osoby posiadające konto bankowe w Nest Banku, jak i te które go nie mają, mogą liczyć na taką samą ofertę lokat (różnią się jedynie nieznacznie oprocentowaniem). Szczegóły oferty lokat dla Klientów Nest Banku znajdzie Pan na stronie internetowej nestbank.pl/indywidualny/oszczednosci/lokaty.htmlLigenza pisze:A posiadając konto w Nest Banku można liczyć na lokatę dłuższą niż 3-6 miesięcy? Jak z tym jest?
Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Opiekun Klienta Nest Bank
nestbank.pl
Szanowy Panie, w Nest Banku mamy Nest Konto Samodzielne dla młodzieży poniżej 18-go roku życia. Konto to pozwala na bezpieczne wprowadzenie dziecka w świat finansów. Do otworzenia tego konta wymagane jest posiadanie Nest Konto w Nest Banku. Aby je otworzyć wystarczy zalogować się do swojego Nest Konta i złoży wniosek o „Nest Konto Samodzielne”. Nest Konto Samodzielne to przede wszystkim: pierwszy krok do finansowej samodzielności dzieci w wieku 13–18 lat. Dziecko może w pełni korzystać z konta, ale osoba dorosła jest jego posiadaczem, a więc można mieć stały wgląd w historię transakcji. Jak tylko zajdzie taka potrzeba, można od ręki i bezpłatnie przelać pieniądze ze swojego Nest Konta na Nest Konto Samodzielne, z którego korzysta dziecko. Korzystając z Nest Konta Samodzielnego – tak samo jak w przypadku Nest Konta – nie płaci się nic za otwarcie, prowadzenie, kartę, internetowe przelewy krajowe Elixir, bankomaty w Polsce i za granicą i wpłatomaty sieci Euronet. Więcej na stronie banku nestbank.pl/indywidualny/konta/konto-samodzielne.htmlLigenza pisze:A tak jeszcze w temacie Nest Banku, czy można za zgodą rodzica osoba, która nie ma ukończonych 18 lat może założyć konto w waszym banku?
Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Opiekun Klienta Nest Bank
nestbank.pl
Mam do Was takie małe pytanko. Mianowicie chodzi mi o ekonto standard. Czy ktoś z Was korzysta może z niego ? Bardzo chciałbym się dowiedzieć coś więcej, bo noszę się z zamiarem zamknięcia swojego obecnego i otwarcia właśnie tego. Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc
Witam serdecznie wszystkich, którzy zastanawiają się, które konto bankowe wybrać. Polecam wam ten oto ranking: https://www.kontomaniak.pl/ranking-kont-osobistych - który moim zdaniem jest naprawdę pomocnym narzędziem jeśli chodzi o wybór.
Jeżeli chodzi o konto bankowe dla młodej osoby, to sam staram się od pewnego czasu podszkolić swoją trzynastoletnią córeczkę, jeżeli chodzi o operowanie finansami. Założyłam jej nawet konto - https://www.eurobank.pl/produkty,konta- ... ,96,9.html. Niech się dziewczyna od małego uczy, co oznacza posiadanie i zarządzanie własnymi finansami.