Myślicie, że to byłby błąd czy wręcz przeciwnie?
Zastanawiam się nad tym czy dobry program kadrowy, jak np. coś takiego: http://wfirma.pl/kadry-i-place-online rozwiązywałby problem. Widziałam, że aplikacja jaką oferuje Wfirma jest o tyle dobra, że intuicyjna. Łatwo można się w niej połapać.
Ktoś korzystał? Co sądzicie o tym rozwiązaniu?
Kadry i płace robić samodzielnie?
Moderator:mkamil
Wszystko zależy od tego na ile jesteś w stanie poradzić sobie sam i w czym taki program ma Ci pomóc. Ja radzę sobie sam. Znalazłem na forum linka do programu do fakturowania https://afaktury.pl/ i to mi w zupełności wystarcza. Ma wszystkie potrzebne mi funkcje. A jego obsługa jest prosta i intuicyjna.
Najlepiej mieć od tego księgową albo kadrową.
Ja zdecydowałam się na outsourcing. Wszystkim polecam usługi firmy https://www.tmf-group.com/pl-pl/service ... l/payroll/
bo robią świetną robotę. Zarządzanie płacami, w jednej lub w wielu jurysdykcjach, może być trudnym i wyczerpującym zasoby zadaniem, wymagającym poświęcenia setek godzin na interpretację przepisów prawnych i zapewnienie zgodności z lokalnymi zasadami, przepisami oraz wymogami dotyczącymi dokumentacji. Współpraca z firmą samodzielnie realizującą wszystkie usługi, taką jak TMF Group, a nie podzlecającą część zadań, jak wielu innych dostawców usług płacowych, pomaga zminimalizować ryzyko i zmniejszyć koszty. W skład ich globalnych zespołów wchodzą lokalni specjaliści pracujący w krajach, w których klienci prowadzą działalność, osoby te nie tylko informują klientów na bieżąco o wszelkich zmianach regulacyjnych, ale również zapewniają spełnianie wszelkich lokalnych wymogów sprawozdawczych. Podstawą sukcesu TMF Group jest model globalnego zarządzania zapewniający klientom większą przejrzystość prowadzonych operacji i lepszą kontrolę nad nimi.
bo robią świetną robotę. Zarządzanie płacami, w jednej lub w wielu jurysdykcjach, może być trudnym i wyczerpującym zasoby zadaniem, wymagającym poświęcenia setek godzin na interpretację przepisów prawnych i zapewnienie zgodności z lokalnymi zasadami, przepisami oraz wymogami dotyczącymi dokumentacji. Współpraca z firmą samodzielnie realizującą wszystkie usługi, taką jak TMF Group, a nie podzlecającą część zadań, jak wielu innych dostawców usług płacowych, pomaga zminimalizować ryzyko i zmniejszyć koszty. W skład ich globalnych zespołów wchodzą lokalni specjaliści pracujący w krajach, w których klienci prowadzą działalność, osoby te nie tylko informują klientów na bieżąco o wszelkich zmianach regulacyjnych, ale również zapewniają spełnianie wszelkich lokalnych wymogów sprawozdawczych. Podstawą sukcesu TMF Group jest model globalnego zarządzania zapewniający klientom większą przejrzystość prowadzonych operacji i lepszą kontrolę nad nimi.
Jeżeli jest to malutka firma, która zatrudnia nie więcej niż 5 osób, to jeszcze jest się w stanie to ogarnąć w jakimś zakresie w pojedynkę, wystarczy wyposażyć się tylko w dobry program księgowo-kadrowy i można działać w tym kierunku. Schody się zaczynają, jeżeli pracowników jest więcej niż 5, wtedy już lepszym wyjściem byłoby zatrudnić kogoś do zajmowania się kadrami i płacami, bo to by było za dużo osób na głowie szefa i pojawiałyby się błędy w dokumentach, gdyby każdy mu przynosił sterty papierów kadrowych.