Różnie.
Wydaje mi się, że jedna i druga praca ma swoje dobre i złe strony.
Tak czy inaczej trzeba dbać o siebie - nie jest tak, że siedząc za biurkiem człowiek się nie męczy i nie musi o siebie dbać.
W każdej robocie trzeba dużo pić, żeby uzupełnić chociażby poziom magnezu - potrzebny dla mięśni i dla głowy.
Jak wodę, to coś takiego typu Muszyńskie Zdroje, bo widziałam, że w rankingach zajmuje wysokie miejsce, jeśli idzie o zawartość składników mineralnych.
Praca umysłowa gorsza od fizycznej?
Moderator:mkamil
To jest pewnie tak, że ten co pracuje fizycznie powie, że jego praca jest dużo cięższa od umysłowej, a ten co siedzi przy kompie powie, że wolałby trochę innej aktywności zawodowej. Moim zdaniem na dłuższą metę na pewno praca umysłowa - przy wszystkich jej wadach - jest dużo lepsza niż jakakolwiek fizyczna.
Nie jest gorsza a inna. Niektórzy będą woleli pracę fizyczną inni umysłową. Ja zdecydowanie wolę pracę umysłową, ale przez wiele lat wykonywałam pracę fizyczną, bo nie mogłam znaleźć żadnej pracy biurowej, bo nie miałam żadnego doświadczenia. Na szczęscie trafiłam tutaj http://mojprogres.pl/ i dowiedziałam się np. jak poprawić swoje cv,