Polski Ład - zmiany, szkolenie, wytyczne itp

Raje podatkowe, kreatywna księgowość, najlepsze praktyki doradców podatkowych.

Moderator:mkamil

Awatar użytkownika
andrzejkrasowicz

09 lut 2022, 18:54

Witajcie, nie znalazłem żadnego info na forum, więc może ktoś z Was będzie miał namiar na jakieś szkolenia, materiały dot. tzw. Polskiego Ładu. Jestem początkującym księgowym, wiem, że jest ustawa ale jest to tak nieprzystępnie i zawile napisane, że przydałby się jakoś okólnik lub wyjaśnienie jak pewne zmiany interpretować. A pytań dostaję w firmie mnóstwo na ten temat i chciałbym udzielać rzeczowych i zgodnych ze stanem prawnym odpowiedzi. Z góry będę wdzięczny za wszelkie materiały, może jakieś szkolenie itp.
lewirra
Użytkownik

09 lut 2022, 20:36

sporo szkoleń na temat Polskiego ładu znajdziesz na platformie educado.pl np. dotyczące stosowania ulgi dla klasy średniej https://educado.pl/online/wplyw-polskiego-ladu-na-wynagrodzenia-pracownikow/371 możesz też zobaczyć inne szkolenia z ich oferty, teraz na start mają bardzo przystępną cenę na abonament
Awatar użytkownika
andrzejkrasowicz

13 lut 2022, 21:12

Dziękuje! Właśnie o coś takiego mi chodziło. Wykupiłem sobie próbny dostęp. Cena bardzo ok, bo za 14 dni zapłacilem 9,99 zl więc w mojej opinie warto było spróbować. Na razie przerobiłem komentarz do rozporządzenia i materiał o uldze dla klasy średniej. Kilka rzeczy było inaczej niż ja to interpretowałem, więc tym bardziej się przydało.
ODPOWIEDZ

Doradca Finansowy Gdańsk Doradca Finansowy Kraków Biznes Forum
Darmowe ogłoszenia o pracę Kredyty dla pracujących za granicą Portal ogólnoteoretyczny
Strony internetowe Zielona Góra Ubezpieczenia Zielona Góra Forum mechaniczne
DJ na Wesele Zielona Góra Regeneracja koła dwumasowego Skup samochodów śląskie
Skup samochodów Poznań Doradca kredytowy Warszawa Forum Webmasterów - webax.pl