Odzież ochronna
Moderator:mkamil
My do firmy odzież ochronną najczęściej kupujemy przez internet. Ostatnio np trafiłam na aciro.pl/honeywell-howard-leight-leightning-l2-nauszniki-przeciwhalasowe.html Mają słuchawki przeciwhałasowe w dobrej cenie i nie tylko. Oferta sklepu jest bardzo rozbudowana i na pewno każdy znajdzie tam coś dla siebie.
Rękawice gumowe są również bardzo ważnym elementem jeśli chodzi o odzież ochronną. Musimy dbać o ręce oraz dłonie, a odpowiednia ochrona z pewnością zapewni nam spokój i brak kłopotów z nimi związanych. Dlatego zamawiając rękawice gumowe zawsze stawiam na jakość. Mój wybór padł ostatnio na firmę Larkis www.larkis.pl/ oraz rękawice z ich oferty. Fenomenalna, wysoka jakość z troską o najmniejsze detale!
Według mnie warto zastanowić się nad inwestycją w dobrej jakości kask - aciro.pl/helm-ochronny-msa-v-gard-fastrac-msa.html. Nie warto tutaj oszczędzać i kupować najtańśzego sprzętu, ponieważ może to się skończyć źle dla pracownika. A jeżeli okaże się, że miał złej jakości kask, to również i pracodawca może mieć problemy.
Jeśli już mowa o odzieży ochronnej, to moim zdaniem mogą się również przydać maski przeciwpyłowe dostępne na www.stukpuk.pl/narzedzia-reczne/bhp/ochrona-oczu-twarzy-i-glowy/maski-ochronne/maski-przeciwpylowe.
Takie maski powodują, że pył nie przedostaje się do płuc i do organizmu, co jak wiadomo, mogłoby się źle skończyć. Ludzie, którzy pracują w mocno zapylonych miejscach i nie używają takich masek ochronnych, bardzo często po kilku latach narzekają na różne problemy zdrowotne, zwłaszcza ze strony układu oddechowego. Dlatego też warto o to zadbać jak najwcześniej, już na początku pracy w takich warunkach.
Takie maski powodują, że pył nie przedostaje się do płuc i do organizmu, co jak wiadomo, mogłoby się źle skończyć. Ludzie, którzy pracują w mocno zapylonych miejscach i nie używają takich masek ochronnych, bardzo często po kilku latach narzekają na różne problemy zdrowotne, zwłaszcza ze strony układu oddechowego. Dlatego też warto o to zadbać jak najwcześniej, już na początku pracy w takich warunkach.
Myślę, że w wielu zawodach kurtka odblaskowa też się przyda. Szczególnie jeśli pracujemy w ciemności. Poczytajcie zasady BHP i zainteresujcie się tym, kiedy taka kurtka jest wymagana przez przepisy. Jest to moim zdaniem najlepsza możliwa opcja.
Moich pracowników zaopatrzyłem w wysokiej jakości odzież z oferty AMW amw.biz.pl/ . Ten łódzki sklep zaoferował nam kurtki, rękawice, obuwie robocze - a to wszystko w świetnej i bardzo wytrzymałej jakości. Ich oferta to dokładnie to, czego poszukiwaliśmy od dłuższego czasu. Było warto!
Akurat w przypadku odzieży ochronnej zdecydowanie polecam zwrócić uwagę na sklep internetowy dabo.pl/ w którym kupuję ubrania dla swoich pracowników już od dłuższego czasu zdecydowanie mogę polecić ponieważ stawiają wyłącznie na sprawdzonych producentów i do tego dbają o jak najlepszy stosunek jakości do ceny. W naszym przypadku współpraca układa się dobrze, bo spełniają wymagane warunki i praktycznie od razu po złożeniu zamówienia realizują zlecenie.