Apartament pod wynajem - w jakim mieście warto?
Moderator:mkamil
Z tego co się orientuję, to coraz bardziej opłaca inwestować się we Wrocław. Natomiast co do samych apartamentów, to wiele razy słyszałam o apartamentach kingsapartments - świetna lokalizacja, z której wszędzie jest blisko. Dodatkowo nowoczesne wnętrza, które również są zaletą. Zobaczcie ich ofertę.
Warto teraz kupić apartament pod wynajem nad morzem. Tam teraz jest mnóstwo turystów i w tych regionach na wynajmie można naprawdę świetnie zarobić. Sam zdecydowalem się na zakup takiego apartamentu w miejscowości Rowy. Kupiłem fajny apartament Lubicz który zamierzam przeznaczyć własnie pod wynajem.
Ja zainwestowałem w mieszkanie pod wynajem krótkoterminowy dla turystów w Krakowie. Kluczem okazało się znalezienie odpowiedniej oferty, czym zajęło się biuro nieruchomości Abc Dom. Znaleźli piękne mieszkanie w samym centrum, co gwarantuje sukces inwestycji.
My wraz z mężem mamy taki plan, żeby kupić jakiś dom lub mieszkanie, zamieszkać tam na jakiś czas, a później przeprowadzić się do domu, który odziedziczyliśmy po dziadkach. Jednak ciągle stoi przed nami dylemat - czy bardziej opłaca się kupić na wynajem dom w mieście, na wsi, czy na obrzeżach, niedaleko miasta. Czy na przykład takie domy jak na osiedlu jurajskie wzgorze Waszym zdaniem się sprawdzą? Osiedle to leży w Bibicach, ale jest to zaledwie 8 km od rynku w Krakowie. Mi lokalizacja wydaje się odpowiednia, ale mąż upiera się, że lepsze byłoby jakieś mieszkanie w centrum miasta. A Wy jak sądzicie?