Leczenie prywatnie
Moderator:mkamil
Moim zdaniem leczenie prywatne jest lepsze i dokładniejsze niż te z nfz. Zwłaszcza, że nie ma tam wielkich kolejek i wszystko odbywa się na bieżąco. Przykładem może być leczenie zimnem i różne sposoby. Poczytaj sobie na temat tej metody http://greenlife.com.pl/leczenie-zimnem i tego jak wygląda to w prywatnej klinice, a jak w szpitalu miejskim.
Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że są tacy specjaliści, którzy przyjmują tylko prywatnie. Np. dietetyk Warszawa po akademiadietetyki.pl raczej nie pomoże nam na Narodowy Fundusz Zdrowotny. Tylko w przypadku dużej otyłości i ze skierowaniem od lekarza jest to możliwe.
Kolega wyżej w swoim poście napisał, że prywatne leczenie ciągle jest na wyższym poziomie i nikt temu nie zaprzeczy. Przekonałem się osobiście szukając dla siostrzeńca usług, w zakresie endodoncji mikroskopowej w Katowicach, ale czego nie robi się dla zdrowia i dla pokonania bólu.
-
- Użytkownik
Czasem bez tego niestety się nie obejdzie.
Poziom opieki medycznej w naszym kraju jest jaki jest.
Ostatnio pojawiły się u mnie np. wrzody żołądka objawy. No i niestety, lekarz na NFZ nie umiał tego stwierdzić. Dopiero prywatna wizyta była potrzebna, żeby postawić diagnozę.
Poziom opieki medycznej w naszym kraju jest jaki jest.
Ostatnio pojawiły się u mnie np. wrzody żołądka objawy. No i niestety, lekarz na NFZ nie umiał tego stwierdzić. Dopiero prywatna wizyta była potrzebna, żeby postawić diagnozę.