Łuszczyca a atopowe zapalnie skóry
Moderator:mkamil
Przy łuszczycy dobrze jest stosować kosmetyki naturalne, na przykład marki Annabis z dodatkiem olejku konopnego- do kupienia na konopieizdrowie. Moja siostra ma łuszczycę i od jakiegoś czasu stosuje szampon z olejkiem konopnym, dzięki czemu rozczesując włosy nie ma uczucia pieczenia i swędzenia skóry głowy, bo ten szampon jej nie podrażnia, tylko łagodzi ranki!
jeżeli chodzi o łuszczyce to warto zasiegnąc większej ilości informacji na tym portalu http://luszczyca-przyczyny.pl/luszczyca ... e-sposoby/ Jest to bardzo rzeczowy artykuł dokładnie opisujący problem łuszczycy który spotyka wiekszość ludzi na całym świecie. Warto sie zapoznać z tym problemem aby móc go leczyć w wczesnym stadium rozwoju, bo to jak z kazda chorobą im później tym gorzej.
AZS to silna reakcja alergiczna na jakiś czynnik, natomiast łuszczyca występuje wtedy, gdy skóra zbyt szybko "przyrasta" - więc różnica jest znaczna jeśli chodzi o przyczyny choroby. Natomiast w oby dwóch przypadkach trzeba skórę nawilżać i natłuszczać, bo to przynosi ulgę.
Mam AZS i tak naprawdę to bardzo ciężka choroba - swędzenie skóry jest czasami nie do wytrzymania. Co gorsza moja córka też cierpi na AZS i bardzo dbam o to by jej skóra była w jak najlepszej kondycji. Świetnie się sprawdza emolient Exomag Control - olejek do mycia. Od razu odczuwa się ulgę po kąpieli, a po kilkunastu dniach zdecydowanie zmniejsza się suchość skóry. Ja kupuję olej w opakowaniu 500 ml, bo używamy go obydwie.