Ja myślę, że w tym przypadku nieodzowna będzie pomoc dobrego prawnika z Krakowa
Warto dochodzić swoich praw w postępowaniu sądowym. Jeśli jesteś właśnie z Krakowa lub okolic, to mogę polecić Ci Panią adwokat Olgę Maciejewską z kancelarii przy ulicy Armii Krajowej 97/4. Moja znajoma korzystała z Jej usług i bardzo profesjonalnie reprezentowała ją w sądzie. Warto mieć taki sprawdzony namiar. Myślę, że na spokojnie zajmie się i Twoim przypadkiem.
Nieuczciwa firma - szukać pomocy u prawnika?
Moderator:mkamil
Koniecznie! Kiedy tylko nieuczciwa firma nie wypłaca Ci wynagrodzenia, koniecznie trzeba się tym zająć. Można wynająć agencję, która się tym zajmuje na przykład MB detektywi, bo działanie na własną rękę może dać niewiele. Najlepiej właśnie oddać to w ręce specjalistów.
Również myślę, że powinieneś coś zrobić z taką firmą, ktora Cię oszukuje. Nie płacenie za wykonanie usługi to przestępstwo i masz prawo żądać zapłaty. Wynajmij koniecznie jakąś agencję, która się tym zajmuje. Wiem, że MB detektywi są bardzo dobrą agencją, która pomaga między innymi odzyskiwać długi. Zapytaj ich o swoją sytuację.
Polecałbym skorzystać z usług jakiejś kancelarii adwokackiej. Pomoc prawna w takich przypadkach bywa zbawienna
Co do firmy windykacyjnej, to moim zdaniem to ostateczność, najpierw warto zgłosić się do prawnika - zazwyczaj wystarczy, że skontaktuje się on z nieuczciwą firmę i po problemie, a jeśli nie, to założy sprawę w sądzie. W razie gdybyście szukali pomocy adwokata w Wodzisławie Śląskim, to sprawdźcie sobie kancelarię https://www.adwokat-riedel.pl