Sprzedaż samochodu
Moderator:mkamil
Zacznij od szukania nabywcy na własną rękę (kartka na szybie, portale ogłoszeniowe, allegro). Jeśli po 2 miesiącach kupiec się nie znajdzie możesz pomyśleć o komisie albo skupie. We Wrocławiu dobre ceny daje http://autoskup20.pl/auta-gotowke/ .
Apropo komisów to dziś czytałem artykuł, że otomoto.pl podniosło opłaty i ludziom z komisów nie opłaca się już tam umieszczać ogłoszeń. Słyszeliście o tym? I na serwisie ogłoszeniowym sprzedajemy.pl zaczyna się pojawiać coraz więcej ofert, które wcześniej były u nich.
-
- Użytkownik
Nie słyszałam, ale całkiem ciekawa sprawa.
Najlepsze będą serwisy lokalne i allegro. Ja będziesz potrzebował auta, bo nie będziesz miał czym jeździć Comfortcar sp. zo.o. możesz zawsze wypożyczyć auto.
Teraz najkorzystniejsze jest wystawianie samochodów na darmowych serwisie ogłoszeniowym Sprzedajemy.pl. Tam nie pobierane są żadne opłaty za to, a otomoto tak podniosło stawki, że mało kto już decyduję się na ten portal motoryzacyjny.
Kupiłem przed sprzedażą opony letnie w Kraków w top-autoserwis.pl i sprzedał się bardzo szybko. Zupełnie inaczej klienci podchodzili do transakcji.