Witam wszystkich forumowiczów. Prosiłbym was o ocenę mojego pomysłu na własny biznes. Mam 21 lat, mieszkam w małej miejscowości w której większość osób zajmuje się rolnictwem i wiem z pewnych źródeł że spora cześć rolników boryka się z podmokłymi ternami na swoich polach no i wpadłem na taki pomysł żeby założyć firmę która będzie się zajmować melioracją nie tylko pól ale także zakładaniem odwodnienia wokół domów itp, nie mówię tu o zakładaniu melioracji od podstaw bo tego mała koparką nie da się zrobić ale chodzi mi o np przetykanie zatkanych dren albo wymiana przerwanych a jeśli pomysł by wypalił to w dalszym czasie można by było zakupić maszyny do melioracji i zakładać odwodnienia od podstaw, kiedyś odwodnieniem zajmowała się spółka wodna ale została rozwiązana i teraz w mojej okolicy nie ma firmy która by rozwiązywała ten problem. Planuje zakupić minikoparkę do tego zadania no i może jakby pomysł wypalił to mógłbym rozszerzyć działalność o rożnego rodzaje wykopy, doprowadzanie przyłączy do domów. No i tu się pojawia moje pytanie jak myślicie czy mój pomysł ma racje bytu??
Pozdrawiam wszystkich