Kebab w centrum miasta
Moderator:mkamil
Czy ktoś z forumowiczów planował lub planuje otwarcie punktu gastronomicznego w centrum miasta? Jeśli tak to proszę o odpowiedzi na pytania o zgody/pozwolenia na postawienie własnej budki albo przyczepy oraz skąd najlepiej pozyskać sprzęt. Dobrze by nie był używany. Jakie są średnie opłaty miesięczne? Dziękuję.
Nie ma jednej kwoty jeśli chodzi o opłaty miesięczne. Każde miejsce jest inaczej płatne, zużycie prądu, gazu i tak dalej. Co do sprzętu weź sobie pooglądaj oferty tu http://multigastro.pl/category/piece-konwekcyjno-parowe a ile masz kasy?
Dlaczego sprzęt nie może być używany? Czasem lokale zamykają się po kilku miesiącach więc sprzęt nie jest zużyty. Wystarczy go wyczyścić a oszczędność spora w porównaniu z nowym sprzętem. Nie wiadomo, jak długo będziesz biznes prowadził, więc nie szalej z inwestycjami Swoją drogą tak jak Skoczyk mówi, konkurencja jest ogromna i biznes mało perspektywiczny. Jesteś pewien, że właśnie to chcesz robić? Masz pomysł który pozwoli twojej knajpie wybić się ponad konkurencję. Nie prowadzę gastronomi ale mogę ci podpowiedzieć z perspektywy konsumenta czego brakuje 90% lokali tego typu- jakości. Oferują kiepskie jedzenie i dziwią się, że ludzie do nich nie wracają a powiedzmy sobie szczerze, kto chce takie świństwo jeść? Jedyny kebab który czasem jadam pochodzi od dostawcy http://www.kebab-alibaba.pl/ więc polecam spróbować i ocenić, czy Tobie również odpowiada.