Witam,
Juz od dłuzszego czasu nosiłem sie z zamiarem otworzenia wlasnego punktu gastronomicznego, w to lato jest na to okazja. Pare kroków zostalo juz wykonanych a mianowicie : znalezienie miejsca nad morze- znalazlem dosc ruchliwe miejsce dosc blisko głownej ulicy w danej miejscowosci. Plusem jest to, ze na tej samej dzialce beda staly domki letniskowe co napewno zapewni mi tez jakis klientow. Budka takze jest juz zrobiona od zewnatrz trzeba ja przygotowac od srodka i na tym chcialbym sie dzis skupic.
Policzylem sobie tak na szybko, orientacyjnie ile beda kosztowac rzeczy potrzbne do prowadzenia takiego punktu gastro
Frytkownica = 450zl x2 = 900zl
Piecyk do Zapiekanek = 1400zl
Opiekacz do Parówek = 400zl
Opiekacz do Bułek = 250zl
Kuchenka = 2000zl
Meble kuchenne = 1000zl
Łodowka+zamrazarka = 2000zl
Czajnik bezprzewodowy = 300zl
Kafelki = 700zl
Noze = 300zl
Patelnia = 150zl x2 = 300zl
Garnki = 150zl
Suma = ok 10tys
nie liczac wkładu w towar
Co chcialbym sprzedawac w tym punkcie :
Zapiekanki = XL XXL itd
Hod-Dogi
Frytki
Hamburgery XL XXL
Jakies danie obiadowe = frytki + mieso + salatka
do tego jakies zimne napoje, kawa, czekolada
Co o tym sadzicie, jakies rady, porady odnosie jakichkolwiek aspektow prowadzenia tego punktu ?