Co sądzicie o bizneswoman?:) Znacie kobiety, którym się udało?
--------------------
http://kobietaikariera.pl/
Kobieta i biznes
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
Moja żona jest zdecydowanie lepszym negocjatorem ode mnie. Trochę to zapewne wynika z faktu, że posiadam kilka sklepów typowo dla kobiet...
pędzel do pudru, bielizna, cienie, balsamy.... no cóż ona wie lepiej jak się tu targować z hurtowniami
pędzel do pudru, bielizna, cienie, balsamy.... no cóż ona wie lepiej jak się tu targować z hurtowniami
-
- Użytkownik
Znam wiele takich kobiet. Moja siostra np. sprzedaje torby damskie robione ręcznie. Znalazła wiele blogerek typu DO IT YOURSELF z którymi podjęła współpracę, obecnie są naprawdę popularne na (UWAGA) rynku hiszpańskim ... dla mnie również jest to zagadką.
-
- Użytkownik
Znam, moja przyjaciółka prowadzi własny biznes. Z tego co się orientuję, najtrudniej było jej pogodzić pracę z życiem prywatnym. W końcu znalazła fajne prywatne przedszkole lublin, ale wiem, że i tak boli ją, kiedy jej maluch zostaje w przedszkolu niemalże ostatni, bo wcześniej nie mogła go odebrać. Niestety, coś za coś.
Mam wrażenie, że większość kobiet jest bardzo ostrożnych w prowadzeniu biznesu, ale dzięki temu ich firmy rozwijają się może powoli, ale przynajmniej jednostajnie. Poza tym panie mają większe wyczucie jak trafić do klienta. Na przykład moja znajoma z mężem prowadzą kawiarnię i przyciągnęli młode mamy z dziećmi tym, że stworzyli naprawdę niewielki kącik zabaw dla maluchów. Taki wiecie, jakieś zabawki drewniane, trochę malowanek, jakieś pluszaki - wszystko tak, żeby nie przeszkadzało innym klientom, a mamy mogły wyrwać się z domu.
-
- Użytkownik
Też mi się wydaje, że kobiety mają w tym względzie większe wyczucie. Osobiście znam 3 panie prowadzące własny biznes, są zadowolone z tego, co robią, ale jest jeden minus - są wiecznie zajęte.