Którego ubezpieczyciela wybrać
Moderator:mkamil
Zastanawiam się nad wyborem firmy ubezpieczeniowej (mieszkanie, sprzęt, samochód). Którego ubezpieczyciela możecie polecić? W tej chwili dość ciekawie wygląda oferta firmy Benefia, mam na myśli ich tanie ubezpieczenie zawierane w formie online. Czy ktoś z was korzystał z tego ubezpieczyciela ?
- MateuszWawrzyn
- Użytkownik
ja nie, ale podaj linka poczytam sobie
Też nie słyszałem ani tymbardziej nie korzystałem z usług tej firmy. Ja proponuję Generali. To sprawdzona firma.
Ja przy wyborze ubezpieczyciela korzystałem z poleceń znajomych, którzy mieli jakąś szkodę i musieli uzyskać odszkodowanie. Ostatecznie wybrałem Allianz, może nie jest najtańszy ale z całą pewnością cieszy się opinią solidnego, zwłaszcza w zakresie likwidacji szkód.
Pomocne w każdej sytuacji - firmy i ich adresy
To zależy co się chce ubezpieczyć, bo nie ma takiego towarzystwa co byłoby najtańsze we wszystkim. Jeden ma tańsze OC, inny NNW.
Wolę korzystać z ubezpieczyciela, który istnieje na rynku a nie jak swego czasu Zurich, wszedł a za niedługo się wycofał.
Wolę korzystać z ubezpieczyciela, który istnieje na rynku a nie jak swego czasu Zurich, wszedł a za niedługo się wycofał.
Jeżeli nie wiesz którego ubezpieczyciela wybrać postaw na Polisafe - agencję ubezpieczeń.
Korzystałem z jej pomocy i jestem bardzo zadowolony ponieważ pomogli mi dobrać idealne dla mnie rozwiązanie. Zostałem bardzo miło potraktowany, w pełni zajęli się moją sprawą A wybór był bardzo duży - współpracują z większością towarzystw ubezpieczeniowych w Polsce.
Korzystałem z jej pomocy i jestem bardzo zadowolony ponieważ pomogli mi dobrać idealne dla mnie rozwiązanie. Zostałem bardzo miło potraktowany, w pełni zajęli się moją sprawą A wybór był bardzo duży - współpracują z większością towarzystw ubezpieczeniowych w Polsce.
Dzisiaj oferta firm ubezpieczeniowych szybko się zmienia, nie można tak po prostu wskazać konkretnego ubezpieczyciela i powiedzieć konkretnie, że jego oferta jest najlepsza. Ja korzystam łącznie z 3 firm. Samochód mam ubezpieczony w HDI, mieszkanie w Benefii, a niedawno zdecydowałem się wykupić takie ubezpieczenie zdrowotne w Medicover. W danym momencie te oferty były dla mnie najkorzystniejsze. Jednak nie warto patrzyć tylko na cenę, zwłaszcza przy wyborze ubezpieczenia zdrowotnego, jest wiele innych czynników wpływających na wartościowość oferty.