jaki wedlug was jest dziś najlepszy fundusz inwestycyjny?
Moderator:mkamil
Sposobów inwestowania swoich oszczędności jest wiele - to między innymi lokaty bankowe, fundusze inwestycyjne, bony skarbowe, obligacje, akcje, nieruchomości, ziemia, dzieła sztuki. Bardzo ciekawym sposobem wydaje się być Subfundusz Akcji Dynamicznych Spółek, który pomimo wysokiego ryzyka inwestycyjnego cechuje się wysokimi stopami zwrotu na przestrzeni roku, dwóch i pięciu lat, źródło: http://www.bphtfi.pl/klienci-indywidual ... ch-spolek/.Tomasz82 pisze:Jak w temacie, odłożyłem 30 tysięcy i chcę je zainwestować.
Pozostałe sposoby inwestowania zróżnicowane są pod względem poziomu ryzyka. Jednak moim zdaniem w obecnych czasach kryzysu należy z rozwagą wybierać metody inwestowania, tak aby zachować bezpieczeństwo.
Według mnie lepiej jest pomyśleć nad rynekiem pierwotny obligacji. Przy wyborze spółki o wysokiej ocenie ryzyka kredytowe zysk z inwestycji jest pewny. Można też ryzykować i postawić na spółki, które oferują znacznie wyższe oprocentowanie.
Ludzie, prosta rada, teraz fundusze inwestujące w surowce. Przejrzyjcie sobie wykresy: miedzi, aluminium itp.
Sprawdź który bank oferuje najlepsze lokaty bankowe.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji - ciągle zastanawiam się nad wyborem odpowiednich funduszy. Przede wszystkim chciałbym zdywersyfikować portfel inwestycyjny - swoje pieniądze ulokuję w kilku FI, zmniejszy to ryzyko inwestycyjne, tym samym zwięszając moją szansę na większy zysk. Dodatkowo , myślałem o funduszu Novo Akcji - http://www.novofundusze.pl/fundusze-inw ... ovo-akcji/, z tego względu iż nie wymaga on wygórowanych wpłat, a minimalna pierwsza wpłata wynosi tylko 100 zł.
Szukam od dawna czegoś aby zarobić a nie stracić , niestety to jest jak szukanie igły w stogu siana. Dlatego umówiłam się z doradcą finansowym i niech mi coś zaproponuje . Ostatecznie od tego są, mają świeżutkie informacje to bez trudu powinni znaleźć mi kilka produktów do wyboru.