Gdzie znajdujecie swoje inspiracje?
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
Moją inspiracją była pasja, która zrodziła się przypadkiem, a lada dzień stanie się głównym źródłem dochodów )
Moim zdaniem warto zajrzeć na Goldenline, bo tam są opisane różne firmy - ich historia, początki działalności a także aktualne informacje, np. Peek & Cloppenburg.
Można czerpać stamtąd inspiracje na najróżniejsze biznesy
Można czerpać stamtąd inspiracje na najróżniejsze biznesy
W życiu codziennym - jeśli na przykład chcę coś kupić, a nie mogę nigdzie tego znaleźć to zapala mi się lampka - chyba znalazłam niszę. Często okazuje się, że pomysł nie jest do końca idealny, ale zawsze warto sprawdzić, żeby nie przegapić perełki.
Zorganizujemy dla Ciebie imprezy plenerowe
To ja miałam podobnie - przy okazji kupna porcelany i innych dodatków do nowego mieszkania stwierdziłam, że to może być właśnie to. Teraz przyglądam się marce, w której dokonywałam zakupy http://www.porcelana24.pl/ i szukam w niej inspiracji dla siebie. Ogólnie staram się wzorować na najlepszych, ale z każdego przedsiębiorstwa wyciągać coś dla siebie, jakiś atut, który i u mnie w przyszłości by zaprocentował, wszystko przetwarzając na swoją koncepcję. A poza tym ciekawą inspiracją są też książki... w końcu nie wiadomo, kiedy człowieka może coś zainspirować.cooleris89 pisze:Najlepiej inspirują osoby, które już prowadzą jakiś biznes. Wspólne rozmowy i przemyślenia - to jest to
Różnie, ale chyba najważniejsza jest obserwacja miejsca w którym się żyje. Jego minusów, plusów, tego co przydałoby się jeszcze zrobić, i żeby ludziom się to podobało. Np. znajomy, prowadząc zakład instalacji hydraulicznych, (http://line-poznan.pl/ ) dostrzegł dla siebie możliwość wykonywania i sprzedaży urządzeń WUKO, dla kanalizacji, i dobrze mu to idzie, trafił w rynek:)
Przeważnie szukam na blogach i stronach stylistów, choć czasami ceny zabijają. Sporo fajnych ciuchów można znaleźć też na serwisach ogłoszeniowych. Na przykład na sprzedajemy jest sporo ubrań marki atmosphere primark w Polsce coraz bardziej popularnej A Wy decydujecie się na ubrania z internetu?