Co kupować przez internet?
Moderator:mkamil
-
- Użytkownik
O tak, porównywarki to spore udogodnienie. Sama chętnie z nich korzystam
Ja mam jakiegoś pecha jeśli chodzi o zakupy internetowe. Rzadko kiedy jestem naprawdę zadowolony. I zgadzam się z tym co ktoś wyżej napisał. Odradzam kupowanie perfum w internecie, no chyba, że macie naprawdę sprawdzonego sprzedawce. Ja już któryś raz z rzędu, trafiłem na podróbę. Raz lepszą, raz gorszą, ale to na pewno nie oryginał. Co ciekawe, sprzedawcy mieli naprawdę 'dobre' opinie. Odsetek tych negatywnych był bardzo niewielki w porównaniu z pozytywnymi.
-
- Użytkownik
Jeżeli jednak jakieś negatywne są, znaczy to, że jednak coś jest nie tak i trzeba uważać.
W sieci możemy też zamówić dekoracje do domu lub jego wyposażenie. Zlecić możemy na zamówienie specjalnie dla nas np. wykonanie dekoracyjnego ogrodzenia, furtki, balustrady. Wykorzystuje się do tego elementy kute, z których to takie rzeczy się wykonuje.
-
- Użytkownik
Dlatego też warto kupować w sprawdzonych i zaufanych sklepach, wszystko dokładnie sprawdzać i nie dać się oszukać. Ja stawiam zazwyczaj po prostu na znane marki. Jeżeli chodzi o ubrania, wygrywa internetowy sklep Mango, Zara i Massimo Dutti, jeżeli o buty Deichmann. Korzystam też oczywiście z ofert przedstawianych przez inne sklepy, ale staram się wtedy sprawdzać na ich temat opinie w sieci.
Mi zdarza się kupować ubrania, ostatnio zamówiłem sobie sporo rzeczy marki ryłko, super sprawa, nie muszę nigdzie jeździć po sklepach i szukać rozmiarów tylko zamawiam co chce i przychodzi do domu
To faktycznie, duża zaleta. Chociaż ja jak jest taka możliwość to zamawiam stradivarius sukienki do paczkomatów - fakt, że trzeba do nich kawałek dojść (choć ja mam jeden na moim osiedlu), ale przynajmniej nie muszę się użerać z kurierami (a z tymi miałam już kilka nieprzyjemnych przepraw).