Trener personalny
Moderator:mkamil
Co myślicie o pomyśle zostania trenerem personalnym? Wiem już, że musiałbym zrobić kurs, ale zastanawiam się jak to potem dalej rozwijać? Da się wyżyć ze współpracy z jedną siłownią, na której pozyskuje klientów, czy konieczna jest również praca na własną rękę? Co o tym myślicie?
Pomysł bardzo dobry, wydaje mi sie, ze coraz wiecej osob korzysta z uslug trenerow personalnych, tylko wlasnie kwestia pozyskania klienta. zalezy jaka to silownia. jak oblegana w duzym miescie to spoko, ale w innym wypadku moze byc co ciezko sie utrzymac. proponuje znalezc inne drogi pozyskiwania klientow. np. jest taki portal frespo.pl gdzie ludzie rejestruja sie na zajecia w klubach, szukaja osob do wspolnego uprawiania sportu itd., w tym kierunku bym poszedl
Nie taki znowu przesyt... zaczniesz wyrabiać sobie markę poczynając od najbliższych znajomych i jeśli na prawdę będziesz zaangażowany w to co robisz, kręgi będą się rozszerzać, a gdy trafisz na prawdę dobrą siłownię to możliwości masz nieograniczone, jestem pewien, że będzie Ci zwyczajnie brakować czasu jak dobrze pójdzie, a nie oszukujmy się społeczeństwo staje się coraz bardziej podobne do amerykańskiego modelu tutaj zawsze będą chętni na trenera personalnego.