Jak się leczycie?
Moderator:mkamil
Z jakich placówek medycznych korzystacie - prywatnie, czy jednak państwowa służba zdrowia? U mnie odbywa się to właściwie pół na pół, ale wszystkie ważniejsze badania wykonuję prywatnie - kolejki na nfz są kosmiczne, więc chyba wolę zapłacić.
Najczęściej korzystamy z leczenia prywatnego. Jak mam czekać na takie badanie jak ekg holter są długie to wole zapłacić. Moja mama potrzebuje takiego badania częściej ze względu na problemy z sercem. Na szczęście badanie takim aparatem https://kredos.pl/holtery-cisnienia można też zrobić prywatnie.
-
- Użytkownik
Zazwyczaj, w miarę możliwości staram się leczyć w domu.
Nie lubię lekarzy, unikam ich jak ognia.
Na szczęście nie mam większych problemów ze zdrowiem. Ostatnio tylko doskwierał mi trądzik, ale odpowiednia pielęgnacja cery trądzikowej wystarczyła, żeby się go pozbyć. I obyło się bez konsultacji u dermatologa
Nie lubię lekarzy, unikam ich jak ognia.
Na szczęście nie mam większych problemów ze zdrowiem. Ostatnio tylko doskwierał mi trądzik, ale odpowiednia pielęgnacja cery trądzikowej wystarczyła, żeby się go pozbyć. I obyło się bez konsultacji u dermatologa
Otóż to. A oprócz tego wiem, że jak idę prywatnie to wszystkie badania i konsultacje medyczne mam dobrze zrobione i lekarz poświęca mi należytą uwagę. Płacę- wymagam. Ja od dawna wszelkie badania robię tutaj: https://cenomed.pl/ ostatnio RM Zatok.bifun pisze:Ja chodzę prywatnie, bo tak jest szybciej.
Ja ostatnio szukałam jakiegoś gabinetu, gdzie mogłabym przebadać swoje serce które w ostatnim czasie dawało mi się we znaki. Moja mama umówiła mnie na wizytę z kardiologiem Świtalską-Janiczek, w gabinecie w Bytomiu gdzie zajęto się mną bardzo profesjonalnie i przeprowadzono serię potrzebnych badań, a ja zapłaciłam tylko za wizytę. Nie płaciłam ani grosza za badania. Na szczęście okazało się, że to tylko przemęczenie i po prostu muszę na siebie uważać.
Jeśli muszę szybko skorzystać z pomocy lekarza - idę prywatnie. Na fundusz niestety trzeba czekać w kolejkach. A jeśli jestem w stanie pomóc sobie sama, idę do apteki i z poradami farmaceuty można zaradzić niektórym chorobom. Można w ten sposób kupić bardzo dobre czopki na hemoroidy.