Gastronomia
Moderator:mkamil
Z takich bardziej niezbędnych sprzętów masz jeszcze dość znany sklep, gdzie oferują urządzenia gastronomiczne między innymi. Na stronie http://emaks.pl/krajalnica-elektryczna- ... s-550.html masz info tu akurat o krajalnicy, ale mają mnóstwo innych sprzętów też. Może ich znasz?
Wszystko zależy od nakładów jakie posiadasz. Niezłym pomysłem może być franczyza z siecią piekarni typu Oskroba - z tego co mi wiadomo wymagają całkiem sporego wkładu. Biorąc jednak pod uwagę znaczenie marki oraz ogromny popyt na pieczywo lepszej jakości jest szansa że nakłady się zwrócą. No i nie trzeba inwestować w maszyny. A jak wiadomo maszyny piekarskie cukiernicze typu http://piece-piekarnicze.eu/ są mega drogie i czeka się na nie miesiącami.
Niekoniecznie trzeba znać się na gastronomii czy nawet na prowadzeniu firmy. Od tego są firmy consultingowe, w gastronomii np. KCG Consulting. Oni zajmują się doradztwem i pomocą przy uruchomieniu i dalszym rozwoju biznesu. Wystarczy, że masz pomysł i pasję do jego zrealizowania.
Moim zdaniem jednak trzeba się na tym znać, żeby wiedzieć chociażby jakich produktów używać. W tym biznesie najlepiej sprawdzają się aromaty bez E z tonato.pl, ponieważ klienci wymagają teraz naturalnych wyrobów. A nie znając się na tym, nie będziemy wiedzieć co wybierać.
Obecnie jest baaaaaaaaaaardzo dużo restauracji i miejsc gdzie można dobrze zjeść...Może wyspecjalizuj się w jakieś potrawie?
Są pierogarnie, naleśnikarnie, burgerownie, pizzerie.... Może przyjdzie Ci pomysł na jakieś fajne jedzenie? Może tortille z różnym "wkładem" np wege?
Są pierogarnie, naleśnikarnie, burgerownie, pizzerie.... Może przyjdzie Ci pomysł na jakieś fajne jedzenie? Może tortille z różnym "wkładem" np wege?
W gastronomii cenię sobie przede wszystkim wysoką jakość mięs. Znajoma się tym właśnie zajmuje i stosuje specjalne komory do wędzenia, żeby mieć pewność, że wszystko będzie smakowało doskonale i będzie zdrowe.