Dobry sposób na reklamę i promocję firmy.
Moderator:mkamil
tez mi sie wydaje ze targi to jest dobry pomysł, można ludzi z branży spotkać. Ja staram się śledzić co organizują Targi w Krakowie, byłam już na Packaging Innovations, na jesień myślę ze znów odwiedzę expo w krakowie, oni targii organizują bardzo profesjonalnie
tak, tak jak najbardziej branża determinuje w dużej mierze działania marketingowe, a co do targów jeszcze to dużo osób narzeka że przeszli tam niezauważeni więc trzeba pamiętać że dobre stanowisko to podstawa absolutna i warto na profesjonalistów postawić żeby je zaprojektowali- abamus są w tym temacie niezrównani
Zgadzam się, targi to dobry pomysł i wgl uważam, że nadal trzeba stawiać na reklamę bezpośrednią. Ja przy promocji swojej firmy w Rzeszowie postawiłem na hostessy z tej agencji: http://carpatiapromotion.pl/ Bardzo dobrze to wyszło i akcja się udała. Była bardzo pomysłowa więc przyciągnęła dużo klientów
najlepsza reklama moim zdaniem to udział w targach branżowych. Tak jak ktoś już pisał- najlepsze tego typu eventy są w Krakowskich EXPO organizowane. Moim zdaniem teraz z tych ciekawszych to warto być w październiku na targach EUROTOOL czyli międzynarodowych targach obrabiarek, narzędzi i urządzeń do obróbki materiałów. Będą to bardzo innowacyjne targi a więc na pewno masa ludzi znowu przyjdzie
Reklamować się można na wiele różnych sposobów, nie tylko w sieci przez chociażby marketing internetowy, ale również jak ktoś podał jeżdżąc na targi i korzystając z bardziej tradycyjnych form reklamowania się o czym też nie powinno się zapominać.
Jestem właścicielem niewielkiego biura podróży i mam zwyczaj pytania klientów, skąd dowiedzieli się o naszej firmie. Wiele razy spotkałem się z tym, że zapytany wyciągał rękę z ulotką biura, którą dostał gdzieś pod centrum handlowym lub wskazuje na baner czy plakat reklamowy, który przykuł jego uwagę, kiedy wracał do domu z pracy. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że reklama w Internecie, owszem, ma ogromną siłę, ale nie można bagatelizować tradycyjnych form promocji. Przy zamawianiu materiałów reklamowych korzystam z oferty drukarni internetowej viperprint, ponieważ nie muszę marnować czasu na osobiste załatwienie sprawy, wszystko robię przez Internet, nie płacę nic za wysyłkę, a wydruk jest zawsze najwyższej jakości. Na stronie internetowej zamieszczają informacje o najnowszych promocjach, więc polecam zaglądać tam na bieżąco: http://www.viperprint.pl/produkt/PLA079.
Poczytajcie sobie w takim razie o certyfikacie Uczciwy Przedsiębiorca: http://www.uczciwyprzedsiebiorca.pl/ To właśnie takie rzeczy, certyfikaty, wyróżnienia przyciągają i utrzymują klienta. Bo to dzięki nim klienci dają nam kredyt zaufania, wybierają nas a nie inną firmę, chcą współpracować. A UP jest wiodącym jeśli chodzi o efektywność, dowodzą temu badania wewnętrzne wielu firm, w tym mojej
Też myślę, że targi to dobre rozwiązanie. Sam korzystam z tej formy od paru lat. Mam hostessy z Hostess Booking, bo są najlepszą firmą, z którą współpracowałem. Na targach docierasz do konkretnej grupy klientów i masz z nimi bezpośredni kontakt.