Gdzie na wakacje jesienią?
Moderator:mkamil
Wakacje jesienią są fajne jak się nie ma dzieci. A jeśli już o dzieciach mowa co proponujecie na weekend z dzieckiem? Bo moja koleżanka zastanawia się właśnie jakie atrakcje dla dzieci w Krakowie, są najlepsze bo właśnie planuje tam pojechać. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Jesień kojarzy mi się z najlepszą porą roku dla górskich wycieczek. Ja sam jestem miłośnikiem wędrówek po szlakach Tatr, chociaż chętnie wybrałbym się gdzieś dalej. W ręce wpadła mi ostatnio oferta firmy, organizującej trekkingi w Himalajach. Zainteresowała mnie szczególnie opcja wyprawy na pogórzu południowej Annapurny: http://odkryjnepal.pl/opcje-wyjazdow/tr ... dni-4130m/
Co sądzicie? Trwa 16 dni, z czego 10 dni spędza się na marszu. Jedną z atrakcji treku jest Poon Hill – słynny punkt widokowy z panoramą całego masywu Annapurna, w tym Mount Annapurna 1 – pierwszego zdobytego ośmiotysięcznika Nepalu.
Co sądzicie? Trwa 16 dni, z czego 10 dni spędza się na marszu. Jedną z atrakcji treku jest Poon Hill – słynny punkt widokowy z panoramą całego masywu Annapurna, w tym Mount Annapurna 1 – pierwszego zdobytego ośmiotysięcznika Nepalu.
jak komuś nie przeszkadzają niskie temperatury, warto zwiedzić Polskę. jest tu tyle miejsc które z różnych z powodów nie są doceniane. Chociażby Szczecin. Byłem tam w ubiegłym roku i jest to naprawdę atrakcyjne miasto, można tam zwiedzić piękny zamek, są bulwary nad Odrą, Filharmonia która co rusz zdobywa różne wyróżnienia. poza tym jak na tak duże miasto noclegi są tanie np. w Asti Apartamenty. warto przeczytać w internecie informacje o tym mieście a później odwiedzić je osobiście
Ja polecam Dominikane jesienią na wakacje. U nas już zimno a tam 30 stopni, biały piasek i szmaragdowe morze.