Jak zaoszczędzić na uldze podatkowej?
Moderator:mkamil
Na pewno trzeba zbierać faktury i dbać o opisy usługi/towaru. Lepiej mieć więcej faktur i w razie wątpliwości wyjaśnić u doradcy. Znajoma do ulgi wliczyła w czasie remontu większość zakupów, z czego drzwi i okna z pcv bez większego problemu.
Zawsze mnie to zastanawiało a mało kto wie że czasami można niektóre rzeczy odliczyć.
Ulgi są dobrym sposobem na zaoszczędzenie części środków ale jeszcze lepszym jest optymalizacja podatkowa. Szczególnie jeśli chodzi o osoby prowadzące własną działalność. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o tym co to jest optymalizacja podatkowa zerknij na portal artvocado.pl . Znajdziesz tam interesujący artykuł przybliżający to zagadnienie. Dzięki niemu zyskasz kilka istotnych informacji i łatwiej ci będzie się zdecydować lub odrzucić to rozwiązanie.
W Polsce nie miałam możliwości korzystania z ulgi jednak mam zamiar przeprowadzić się i w związku z tym chciałabym zapytać się na jakie ulgi podatkowe w niemczech mogę liczyć. Wie ktoś może jak to u nich wygląda i ogólnie jak się tam rozlicza? Zależy mi na tych informacjach i liczę, że ktoś z Was pracował tam i może mi pomóc.