efekty do bani
Moderator:mkamil
coś mi nie działa tak jak trzeba i chcę odnaleźć słabe ogniwo swojego sklepu internetowego. wydaje sporo na reklamę,a ta mimo naprawdę fajnej koncepcji - nie przynosi żadnych efektów , nie przekłada się na nic więcej poza wyświetleniami. jakie mogą być przyczyny? chętnie coś podpowiem, byleby dojść do meritum.
Widzisz, zawarłeś (zawarałaś) w swojej wypowiedzi bardzo istotną rzecz mimo, że prawdopodobnie nieświadomie reklama działa - nabija wyświetlenia, to z Twoim sklepem coś jest nie tak skoro ludzie nie tworzą koszyka lub go porzucają.SZANTAL pisze:reklamę,a ta (...) nie przekłada się na nic więcej poza wyświetleniami.
To samo pomyślałam. Musisz się zastanowić co u Ciebie nie działa tak jak powinno albo zwyczajnie odstrasza klientów. Najlepiej przeprowadź jakiś test na osobach które niewiedzą że to Twój sklep i zaobserwuj ich opinię. Ale daj ankietę na sklep.
mam podejrzenia i to całkiem zasadne, poparte podobnymi wnioskami kogoś kogo stać na obiektywizm. to prawdopodobnie zdjęcia przedmiotów nie są odpowiednio "profesjonalne" i źle się po nich poruszać (galerie są niezbyt przyjazne dla użytkownika). chyba trzeba zabrać się do roboty.
Zdjęcia to jedno, możesz z nich wyczarować cuda dobrą obróbką i galerią spróbuj może przejrzeć ofertę fotolister, u nich chyba nawet tło się da zmienić jak dobrze pamietam. miesiąc to obsługiwałam u siostry w sklepie, łatwo się to obsługiwało
można tło i można je też zczyścić do białości - przy wystawianiu zdjęć u jubilera płaciliśmy za tą funkcję bo zdjęcia wyglądają o wiele bardziej profesjonalnie. z fotolister da się to robić samemu. a z tego co wiem allegro gdzies już teraz wprowadza zmiany apropo miniatur i będzie to obowiązkowe nawet.