Nowoczesne oprogramowanie w firmie – warto?
Moderator:mkamil
Jak najbardziej warto - chociażby ze względu na to, żeby nie zostawać daleko w tyle za konkurencją. Poza tym, po co sobie utrudniać życie i prowadzenie firmy/biznesu? Ja np jakiś czas temu kupiłem programy od RESET2 z Wrocławia, teoretycznie nie musiałem, praktycznie się zdecydowałem, i pracuje mi się po prostu o wiele lepiej.
Z roku na rok widać rosnące zainteresowanie systemami, a na stronach branżowych też pojawiają się opisy nowych rozwiązań. Zobacz na stronie www.oprogramowaniedlafirmy.pl/elektroniczny-obieg-dokumentow tu opisują obieg dokumentów i jego zastosowanie w przedsiębiorstwie. Możliwe, że się już spotkaliście z tą firmą, bo jest dość znana w branży i działa w całej Polsce.
Jak widzę po dyskusji – dla każdego coś innego oznacza nowoczesne oprogramowanie. Bo z tym, że warto to chyba zgadzają się wszyscy. Z własnego doświadczenia widzę, że program ma być przede wszystkim dopasowany do potrzeb przedsiębiorstwa i coraz bardziej cenię sobie takie elastyczne systemy. Na szczęście na rynku jest ich coraz więcej. Ostatnio zachwyciłem się programem Teta Web (www.unit4.com/pl/produkty/hr/teta-web ) do elektronicznego obiegu dokumentów. Polecam wszystkim większym firmom – duże ułatwienie i przyspieszenie przy realizacji zadań. A i czasu też dużo można dzięki temu oszczędzić
Oczywiście, że warto pod warunkiem, że będzie ono faktycznie przydatne i zostanie opanowane przez pracowników w doskonałym stopniu. Poza tym nie dla każdej firmy nowoczesne oprogramowanie oznacza to samo. Sam niedawno spotkałem się z tym, że ktoś wystawiał mi fakturę ręcznie. Dawno się z tym nie spotkałem. Dla tej firmy nowoczesnym oprogramowaniem będzie dobry program online do faktur. I najlepiej taki, który można przetestować bezpłatnie. Sam korzystam z afaktury.pl/ i przyznam, że był to dla mnie szok.
Tworząc czy sprzedając swoje autorskie treści warto też zaopatrzyć się w dobrej jakości program antyplagiatowy. Niestety często spotykamy się z sytuacjami gdzie nasze treści zostają skradzione i wykorzystywane w innych miejscach. Wiele pozytywnych opinii słyszałam na temat tego programu plagiatnever.pl/. Przez wiele osób uważany jest za najlepszy obecnie na rynku program. Jakie są Wasze opinie na ten temat ?