Brak ubezpieczenia
Moderator:mkamil
Nie ma możliwości nie wykupienia sobie chociażby ubezpieczenie OC, bo jest ono obowiązkowe. Ja mam go wykupione z http://www.mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/ i polecam sobie też stamtąd wykupić. A tak po za tym to uważam to za głupotę jak nie wykupi się sobie ubezpieczenia. Dobrze, że chociaż jak się pracuje to pracodawca płaci ubezpieczenie. Dzięki temu nie trzeba płacić za wizytę u lekarza. No chyba, że idzie się do lekarza prywatnego.
a co to oznacza ze brak ubezpieczenia
Ja zawsze wykupuje ubezpieczenie OC bo przecież dla kierowców jest ono obowiązkowe, a ponad to też AC, jest może i drogie ale ja znalazłem najtańsze autocasco i czuje się przynajmniej pewnie i spokojnie na drodze. Cokolwiek sie wydarzy to mam kogoś kto to naprawi, ściągnie mnie z drogi lub cokolwiek innego. Nie muszę się martwić o jakiekolwiek problemy. A dzięki porównywarkom zaoszczędziłem środki na coś innego, bardziej przydatnego
Ja od samego początku mam wykupioną polisę ubezpieczeniową dla firmy oraz oc przewoźnika ponieważ prowadzę firmę transportową i nie mogę sobie pozwolić na jakiekolwiek straty związane z brakiem ubezpieczeń.