wyprowadzam sie z domu z moim psem
Moderator:mkamil
jakl przyzwyczaic go do nowego srodowiska (musze go zabrac, bo to moj pies i nikt z domownikow nie poswieci mu tyle uwagi na ile psinka zasluguje). do tej pory mial pelen dom o kazdej porze dnia, a teraz minimum 8h dziennie pusto piesek ma 7 lat. jak go przyzwyczaic najlepiej? myslalam o tym, zeby na pcozatku zabeirac tylko np na weekendy, potem na kilka dni tylko...
Zgadzam się, pies powinien sie bardzo szybko przyzwyczaić do nowego otoczenia
Według mnie powinnaś zostawić psa ze swoimi rodzicami.
Zależnie od pieska ale generalnie wystarczy mu tydzień, góra dwa i się przyzwyczai, nie przejmował bym się tym .
Jeśli ty jesteś mocna związana z psem to możesz być pewna, że on jeszcze bardziej. Przeprowadzka na "raty" będzie stresem dla psa. Zapewniam, że pies gdziekolwiek będzie z tobą, będzie czuł się bezpiecznie. Najważniejsze żeby się nie nudził i miał wszystko co w poprzednim środowisku. Dodatkowo można mu umilić życie różnymi przysmakami. Może to być choćby Snack Mobility Dog-vetexpert, za którym psy szaleją. Głowa do góry będzie dobrze.
Ja kiedy przeprowadzałam się do mieszkania z moim psem to nagle zaczął się robić lękliwy ale dałam mu KalmVet od Vetexpert i sunia przestała tak nerwowo reagować na wszystko w nowym domu. Podawałam jej 1 kapsułke dziennie przez miesiąc i na efekty nie musiałam długo czekać. Dbajmy o swoje pieski kochani
A czy w mieszkaniu posiadałeś klimatyzacje? Może gdyby była to dalej byś tam mieszkał? Firma http://euromaster-makowski.pl/klimatyzacja/ ma w swojej ofercie takie rzeczy. Sam kupowałem od nich i jestem zadowolony.