Opiekun osób starszych w Niemczech
Moderator:mkamil
Ja raczej poddaje wątpliwość czy się nadaje na taką pracę za granicą. https://opiekunki.info/cechy-dobrej-opi ... starszych/ opisałem jakie wg. mnie powinny być dobre cechy takiej opiekunki która jest delegowania za granicę do pracy. Bo same opinie czasem piszą osoby które się nie nadają do tej pracy i dlatego różnie to z nimi jest.
To bardzo ciężka praca. Moja koleżanka pracuje jako opiekunka od roku. Jak ma wolny weekend, to wpada szybko do domu, bo tęskni za rodziną. Jeździ z Ekspres Bus z Wrocławia do Berlina. Dzięki temu za podróż nie płaci dużo, bo przejazdy są tanie. Busy komfortowe, wyposażone w klimatyzację, usb i tv. I jeżdżą punktualnie, więc nie martwi się o to, czy zdąży dojechać na czas.
pamiętajmy ze fajną pracę tez można znaleźć w polsce, sporo ofert jest teraz na przykład w firmie vobro praca bardzo kusząca propozycja dla każdych łasuchów
Ciężko jest w dzisiejszych czasach znaleźć swoją idealną pracę... Ale spokojnie, internet bardzo w tym pomaga dzisiaj. Ja na przykład znalazłem swoją wymarzoną pracę na na tym portalu. Więc jak widzicie na moim przykładzie, to jest możliwe do znalezienia
Ja również szukam pracy w Niemczech, ale dla męża, więc opiekunka osób starszych to nie najlepszy pomysł. Myślcie, że na stronie http://bresland.pl/ są sprawdzone i pewne oferty? Nie chcę wplątać męża w jakieś kłopoty, a może akurat to jego szansa życia
Ja też pracuję w tym charaterze od kilku dobrych lat. Wiadomo - praca czasem bywa ciężka, ale ogólnie daje mi wiele satysfakcji. Ja ze swojej strony polecam agencję Dolce Vita. Zapewniają pracę na podstawie umowy, oferują bardzo korzystne stawki. To co cenię najbardziej to poczucie bezpieczeństwa, podczas zlecenia można się w każdej chwili skontaktować z opiekunem
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepiej jest wyjechać za pośrednictwem jakiejś agencji. Sama wybrałam medipe.pl i jestem bardzo zadowolona z otrzymanej pracy. Podoba mi się to, że mają tak krótki i przejrzysty regulamin, a nie jak inne agencje. Sporo można zarobić np. są premie za pracę w święta (nawet 400 euro).