Gotowanie w domu
Moderator:mkamil
No właśnie, poza tym obecnie chyba z gotowaniem nie ma takiego problemu, nawet jeżeli się nie potrafi. W sieci łatwo można znaleźć przepisy, które można potem wypróbować własnoręcznie. Na deser można przecież wykonać rurki z bitą śmietaną z ciasta waflowego, ja również wiele innych przekąsek, których przepisy są udostępnione publiczne, czasem nawet można obejrzeć filmiki, na których można zobaczyć co i jak się robi.
Moje ulubione ciastka wlasnej roboty to faworki uwielbiam te smakołyki już od dzieciństwa, A dzięki wpisowi na tym blogu http://www.arbuziaki.pl/faworki-chrust-przepis/ Wiem jak wykonać je samodzielnie w domu. Zawsze robiła je babcia ale już niestety nie jest w stanie stać w kuchni a z piekarni to nie to samo.
Ja uwielbiam siedzieć w kuchni, ale zdecydowanie bardziej wolę gotować, niż piec. W weekend, kiedy mam na to czas gotuję na kilka dni. Potem przechowuję dania w takich pojemnikach http://dafi.pl/produkty/vacuum/
Witam! Jeśli ktoś z Was szuka dobrych akcesoriów do swoich kuchni to polecam wam sprawdzić ten oto sklep internetowy: https://zasmakujradosci.pl/komplet-garn ... elementowy - moim zdaniem całkiem dobre ceny i jakość samych produktów!
Wiesz co, jeśli podejmiesz decyzję, że chcesz żywić się głównie z domu to powinieneś zaopatrzyć się w porządne akcesoria kuchenne. Może znasz taką stronę jak https://zasmakujradosci.pl/dzbanki-i-karafki ? Tam można znaleźć naprawdę porządne dzbanki i karafki, to się po prostu opłaca.
Kiedy mam lenia i nie chce mi się niczego gotować to robię coś z grilla, oczywiście nic skomplikowanego tylko bardziej coś "na szybko", taka kaszanka z grilla https://www.kamis.pl/przepisy/wieprzowi ... z-jablkami jest prosta w przygotowaniu i momentalnie się piecze więc często ją robię
Ale można mrozić gotowe potrawy. Albo przygotowywać dania, które można w różny sposób aranżować. Mam tu na myśli np. naleśniki. Na słodko podać je możesz z takimi https://www.herbapol.com.pl/produkt/powidla-sliwkowe powidłami. Na słono - z fetą i ze szpinakiem. Możesz je zapiec pod beszamelem. Opcji jest wiele - a baza to zwykły naleśnik.