Księgowość online
Moderator:mkamil
Ja wybrałam outsourcing i ofertę biura https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/ Własna firma i księgowość to elementy, które tworzą spójną całość. Przedsiębiorstwo bez dobrze prowadzonych ksiąg może borykać się z poważnymi problemami natury podatkowej oraz prawnej. Outsourcing księgowości sprawia, że przedsiębiorca ponosi stałe, zryczałtowane, miesięczne koszty. Nie interesują go poszczególne elementy – nie musi się o nie troszczyć. Dodatkową korzyść stanowi fakt, że outsourcing księgowy usprawnia także procedury budżetowania i controllingu kosztów. Co najważniejsze, te wydatki można wliczyć w koszty prowadzenia działalności. Dlaczego firma prowadząca outsourcing księgowości może zaoferować stawki, umożliwiające uzyskanie oszczędności rzędu 20-50% w stosunku do całkowitych kosztów prowadzenia księgowości wewnętrznej? Główną różnicą jest to, że większość kosztów stałych rozkłada się na kilku klientów. Ponadto firma oferująca outsourcing księgowości specjalizuje się w tej dziedzinie, dzięki czemu ciągle optymalizuje swoje działania w tym zakresie, obniżając tym samym swoje koszty.
Do księgowości on-line mam bardzo ograniczone zaufanie. W zasadzie posługuję się tylko darmowym programem do fakturowania, który uzyskałem dzięki współpracy z Kancelarią Rachunkowo-Podatkową. To jest jedyna forma internetowa, którą jestem w stanie przyjąć. resztę powierzam specjalistom. Chcecie ich poznać - tutaj są namiary: http://jezak.pl/en/contact-2/. Nie znam lepszej kancelarii.
Według mnie taka księgowość online to nie jest dobre rozwiązanie. Ja aktualnie chciałbym znaleźć Najlepsze biuro rachunkowe gdańsk godna polecenia i mam nadzieję, że możecie mi z tym pomóc? Znacie jakieś biuro, które możecie mi polecić? Będę wam bardzo wdzięczny za pomoc
Tylko tradycyjne biuro. Takie platformy internetowe może i sa przyjemne w użytkowaniu ale w razie kontroli US to kto będzie się tłumaczył? Oni czy my sami? A mając biuro to oni służą wszelka pomocą bo są po prostu za to odpowiedzialni. A że niby platformy sa bardziej innowacyjne? No nie wiem. Moim są innowacyjni. Kontakt przez Skype czy WhatsUp, digitalizacja wszystkich faktur i paragonów za pomocą InvoiceDigitizer (wprowadzenie faktury papierowej do systemu FK w kilka sekund), chmura w internecie z dostępem do wszystkich dokumentów. No i przyjemna atmosfera i kawka podczas wizyty
Ja też jestem zdania, że współpraca z biurem rachunkowym to najbardziej bezpieczna opcja. Moją ksiegowością zajmuję się firma Kasprzyk & Niziołek z Gliwic. Zaufałam im kilka lat temu przede wszystkim dlatego, że mają ponad 20 lat doświadczenia w branży. Oferują kompleksowe prowadzenie księgowości, zatrudniają też specjaliste do sprawy kadrowych.
Sprawy księgowe wole mieć załatwiane w zaufanym miejscu. Jakoś nie mogę się przekonać do tej nowej formy księgowości. Dlatego odawna współpracuję z ekipą specjalistów od Akro http://akro.waw.pl/ Z ich strony mogę liczyć na nadzór księgowy i podatkowy, prowadzenie ksiąg rachunkowych. Wychodzi im to super!