Meksyk - bezpieczny na wakacje?
Moderator:mkamil
W kurortach z całą pewnością jest bezpiecznie, bo tam z tego żyją, ale nie wiem jak na przykład w stolicy..
Jeżeli chodzi o Meksyk, to sam w zeszłym roku byłem w Tulumi i nie zauważyłam żadnego niebezpieczeństwa. Są miasteczka bardziej lub mniej bezpieczne to tak zresztą, jak i u nas. Trochę przed wyjazdem miałem pietra czytając różne informacje. Teraz wiem, że zupełnie niepotrzebnie. Jednak dla własnego bezpieczeństwa dodatkowo wykupiłem ubezpieczenie podróżne, korzystając z oferty dostępnej na stronie https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla- ... ie-podrozy, gdyż zawsze to jakaś dodatkowa ochrona i pewne poczucie bezpieczeństwa od nieprzewidzianych skutków wydarzeń, które mogą zaistnieć na wyjeździe.
Podobno w miastach turystycznych typu Cancun jest bezpiecznie ale rozmawiałem kiedyś z człowiekiem który mieszkał i pracował w meksyku przez pół roku. Historie które mi opowiadał przeszły moje najśmielsze wyobrażenia o tym kraju. Zresztą to chyba nie przypadek że członek ekipy kręcącej Narcos został zastrzelony w meksyku podczas gdy szukał planów zdjęciowych do serialu.