Chodzi mi głównie o reklamę, i inne opłaty?
Piszcie ile kosztowało Was rozkręcenie własnego biznesu.
Ile kosztuje rozkręcenie biznesu?
Moderator:mkamil
Hym... form reklam jest dużo czy to TV, radio, Internet, samochód itd. Ceny są różne. Np. oklejenie pojazdu od 1000 zł w górę a reklama w Internecie od 200 zł.
Biznesu własnego nie prowadzę, napisałem orientacyjnie bo nie raz kupowałem reklamy.
Biznesu własnego nie prowadzę, napisałem orientacyjnie bo nie raz kupowałem reklamy.
W przypadku biznesu internetowego są sposoby na rozkręcenia biznesu dodatkowego praktycznie bez środków jednak tak jak w każdym biznesie nie można liczyć na miliony inwestując setki złotych. Trzeba do biznesu internetowego podchodzić realnie.
Mój blog w którym piszę od lat http://www.emesz.pl
Najskuteczniejszą formą reklamy jest google adwords. Ustala się wilkośc budżetu jaki chcemy poświęcić na reklmę. Poczym ustawia się serie słów kluczowych oraz grupy reklam.
Płaci się za 1 kliknięcie w reklame lub za 1000 wyświetleń w wyszukiwarce
bardzo skuteczna i niezawodna foram reklamy jednak trzeba korzystac z niej umiejętnie
Płaci się za 1 kliknięcie w reklame lub za 1000 wyświetleń w wyszukiwarce
bardzo skuteczna i niezawodna foram reklamy jednak trzeba korzystac z niej umiejętnie
Zgadzam się. Internet daje wiele możliwości nie tylko reklamy ale i samej kreacji siebie czy swoich dochód. Jednak tak jak wspomniałeś trzeba umiejętnie z nich korzystać.
Mój blog w którym piszę od lat http://www.emesz.pl
Z tego co wiem najwięcej kosztuję dobre rozreklamowanie firmy w sieci, ponieważ obecnie stanowi ona główny środek przekazu informacji pomiędzy osobami. Co do kosztów, są one zależne od agencji reklamowej z jakiej korzystamy oraz usługi, którą zamówiliśmy.
Bardzo dużo zależy od branży i występującej w niej konkurencji. Są biznesy, które wymagają naprawdę niewielkiego nakładu finansowego, a są też takie, które bez sporego kapitału ani rusz. Jeśli musisz wynająć lokal, sklep, magazyn Twoje koszta będą różne od Kowalskiego, który prowadzi biznes w internecie. To samo tyczy się reklamy. Pozycjonowanie strony Twojej i strony Kowalskiego, może kosztować zupełnie różne kwoty pieniędzy. Od czego to zależy? Właśnie od konkurencyjności fraz, których dotyczy Twoja strona.