Wózek dla dziecka , jaki wybrać ?
Moderator:mkamil
Z pewnością nowy. NIe wyobrażam sobie kupować używanych rzeczy dla dzieci..
ja bardzo lubię wózki firmy Euro Cart. Zdecydowaliśmy się na zakup modelu Passo ( 3 w 1 ). Obecnie używamy jeszcze gondoli i ta sprawuje się super. Duża budka, materac i regulowany zagłówek i gondola z funkcją bujania ( super sprawdza się podczas drzemek ). Cena też bardzo przystępna.
Rzeczywiście pompowane koła są bardzo wygodne do prowadzenia. Zapewniają one dodatkową amortyzacje podczas jazdy, przez co świetnie spisują się także na takich trudniejszych trasach. Nie chodzi mi o jakiś off-road, ale po prostu na nierówniejszych, nieutwardzonych nawierzchniach. Najlepiej może sprawdź ofertę sklepu Nodik gdzie mają takich wózków sporo. Jednak małe koła też mają swoje przeznaczenie. Są dużo bardziej zwrotne więc polecane są dla kobiet i dzieci żyjących w miastach
A co powiesz na Riko Molla ? Ja jestem bardzo zadowoloną posiadaczką tego wózka, jest to nowoczesny wózek wyposażony tylko aluminoiwy stelaż oraz duża wygodną gondolę. Duża zaletą wózka są wytrzymałe koła z poliuretanu oraz możliwość regulowania przez rodzica wysokości zawieszenia gondoli.
Moja koleżanka ma ten wózek i wygląda na to że jest z niego zadowolona ale ja wolałam x-landera bo kolory moim zdaniem ma ciekawsze i ogólnie bardziej mi się podoba ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje więc nie będę komentowała cudzych wyborów :D