Znacie jakieś sposoby na bezsenność?
Moderator:mkamil
Higiena snu - postaraj się kłaść i wstawać o stałych porach, przed snem zrezygnować z komputera, telefonu - światło z ekranów nie sprzyja zasypianiu, wywietrz pomieszczenie przed zaśnięciem, zjedz coś przed snem - tak wiem, mówią, że nie je się przed snem, ale jeśli jestem głodna, to nie zasnę, ruszać się więcej w ciągu dnia, zasypiać przy muzyce/ białym dźwięku (to są te wszystkie szumy, dźwięki suszarki, burzy, deszczu, jazdy samochodem), nie leż na siłę w łóżku, jeśli nie możesz zasnąć - poczytaj książkę, czy coś, aż poczujesz, że robisz się senna/y i połóż się z powrotem.
Według mnie warto wziąć jakieś skuteczne leki nasenne. Ja sobie takie zakupiłam w internetowej aptece https://eapteka.pl/kategorie/stres-i-us ... ty-nasenne . Dzięki tym suplementom diety i melissie śpię wkońcu spokojnie i się wysypiam.
Ostatnio czytałam tu że dobrym sposobem na lepszy sen jest wypicie rumianku na dobranoc. Często na poradach.mobi znajduje fajne rozwiązania moich problemów. Stosuję i działa. Polecam też pobrać sobie aplikację na telefon, która ogranicza niebieskie światło przed snem i łatwiej potem zasnąć Ja pobrałam ze sklepu play i jest super!
Ja ostatnio nie mogłam spać ze stresu i przemęczenia, mordowałam się bardzo. Zrobiłam sobie kilka dni wolnego w pracy i kupiłam biovital tonik, wiele dobrego słyszałam na jego temat, właśnie że pomaga ukoić nerwy i wzmocnić zmęczony organizm. Już po tygodniu poczułam się lepiej, w każdym razie znowu śpię normalnie. A regularny, 8-godzinny sen świetnie regeneruje organizm.
Zależy ile trwa bezsenność i czym jest spowodowana? Jeśli są to jakieś zmiany w życiu czy stresujące sytuacje to zazwyczaj wystarczy wziąć ziołową tabletkę na noc i pić dużo wody w ciągu dnia. Jeśli bezsenność trwa dłużej warto skonsultować się z lekarzem i zapytać chociażby o biorezonans, któy pozwoli wykluczyć występowanie pasożytów w organiźmie. Można na ten temat poczytać na: http://biorezonans-wilanow.pl/pasozyty/
Ja miałam spore problemy w pracy i w domu nie mogłam spać bo cały czas byłam zestresowana. Znajomy poczęstował mnie niedawno napojem zwanym Kava Kava i pierwszy raz od dłuższego czasu przespałam noc. Wczytałam się w temat Kavy i jestem pod wrażeniem właściwości tego trunku. Teraz zamówiłam sobie porcję oryginalnej na stronce www.kavasklep.com i nie mogę doczekać dostawy.