Cześć,
Jestem tegorocznym maturzystą, a że matura zdana, to czas wybrać się na studia. Mam już upatrzone trzy kierunki, na które złożyłem aplikacje, ale nie o kierunek studiów chciałbym was zapytać, lecz o wybór komputera do nauki i pracy. Zastanawiam się nad zakupem IBM Mój znajomy ma taki i z tego co mówi, jest bardzo zadowolony. Czy ktoś z was również posiada macbook’a i mógłby mi powiedzieć, czy warto zakupić taki sprzęt?
Jaki komputer dla studenta?
Moderator:mkamil
Komputer na pewno fajny ale zastanawiam się czy dla studenta, cena trochę powala. Ja na czas studiów postawiłabym na coś tańszego, do 2000 zł można już kupić coś fajnego i porządnego na dowód masz ranking na necie. Myślę, że też będziesz zadowolony a jak coś się stanie nie będzie tak szkoda.
macbook nie jest kompatybilny z wieloma innymi urządzeniami więc nie do końca może to być dobry wybór. Pamiętam jak kiedyś kolega nie mógł połączyć swojego macbooka z rzutnikiem co uniemożliwiło pokaz prezentacji na zajęcia. Może coś bardziej uniwersalnego?
Zabawne też miałam taki problem, kupiliśmy jakiś czas temu komputer i nie było jak go podłączyć do wyświetlacza, problem portów. Komp poszedł do czegoś innego a ja kupiłam taki stacjonarny https://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-actina-prime-im,id-1424446, ten ma wszystkie wyjścia i probelmy skończyły się. Czasem jak się coś przeoczy przy zakupie to potem trzeba kombinować. Na przyszłość wiem, że trzeba przede wszystkim wylistować sobie rzeczy, które chce się robić ze sprzętem, a potem wszystko skrupulatnie dopasować do szukanego komputera i do budżetu, a lista sama się zawęzi.
-
- Użytkownik
Ja ostatnio potrzebowałem wzmacniacz WIFI zakupiłem w sklepie internetowym WISP. Jeżeli ktoś z was szuka takich własnie akcesoriów to ten sklep jest bardzo dobrze zaopatrzony.
Ja jak kupiłem swój komputer to postanowiłem też zadbać o bezpieczeństwo danych na nim, dlatego w nazwa.pl kupiłem cloud backup. Wykonuje ona kopię zapasową, szyfruje ją i wysyła do nich na serwer. To wygodne i praktyczne, wam też polecam.