Stres przyczyną drażliwego jelita?
Moderator:mkamil
hmm myślę, że może to być przyczyną dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Warto jednak udać się na specjalistyczne badania aby stwierdzić taką przypadłość. Dobrym pomysłem też jest skorzystanie z zabiegów wspomagających układ trawienny jakich jak https://biomedcomplex.pl/index.php/hydrocolonoterapia . To bezpieczna metoda na pozbycie sie z jelit toksyn, złogów i pasożytów.
A może nadszedł czas na skorzystanie z usług specjalistów, którzy pomogą Ci z nietolerancjami pokarmowymi? Pamiętaj, że wina niekoniecznie musi stać po stronie stresu. Na Twoim miejscu udałabym się do PROmedicum, specjalizujących się w leczeniu tego typu schorzeń.
Stres może być przyczyną wielu chorób tak naprawdę. Dlatego trzeba go po prostu unikać i starać się jak najmniej doprowadzać do stresujących sytuacji. Ja często w pracy szybko musiałam jeść i przez to nabawiłam się właśnie wzdęć i zaparć. Bo wiecie jak to jest, szybko trzeba coś robić a później Twój organizm cierpi. Całe szczęście teraz pomaga mi we wszystkim w zasadzie wyrób Intesta, bo ona ma pozytywny wpływ na mój organizm i głównie na układ trawienny
Stres ma mega destrukcyjne działanie dla całego organizmu wiec nie zdziwiłabym się gdyby był w stanie powodować dolegliwości jelitowe... może warto skorzystać z pomocy psychodietetyka albo udać się do jakieś dobrej poradnio dietetycznej ? Jak mieszkacie we Wrocławiu to polecam Rymkiewicz System. Chodziłam tam kiedyś do pani Olgi ( zanim jeszcze poszła na urlop macierzyński) ale cała poradnia funkcjonuje normalnie także jak najbardziej warto skorzystać.