bolesne miesiączki, jak sobie radzicie?
Moderator:mkamil
Bo jak te objawy są takie dokuczliwe, to zwykłe tabletki przeciwbólowe nie pomagają zbytnio. U mnie też tak było. Nawet w necie szukałam jakiś sprawdzonych metod, ale szału nie było. Dopiero u mnie tak odczuwalnie to antykoncepcja pomogła.
Ja właśnie też tak słyszałam i dlatego wybrałam się w tej sprawie do ginekologa, nie dawałam już rady. Tak, teraz nie będzie przesadą jak powiem, że mam praktycznie bezbolesne miesiączki. I ładniejszą cerę przy okazji.
@anako, mi akurat ginekolog dobrał tabletki, belarę dokładnie. Te akurat są z małą dawką hormonów i wiele kobiet je stosuje, są dobrze tolerowane przez organizm. Powtórzę się, ale dla mnie to naprawdę duża ulga jak się tak nie męczę jak wcześniej.
No mnie bardzo pomogła moja ginekolog dr Judycka w Szpitalu Mazovia, inni lekarze to od razu chcieli mi hormony przepisywać u niej co prawda leczenie pewnym specyfikiem trwało kilka miesięcy ale na szczęście bóle miesiączkowe minęły na zawsze, od pół roku nie wiem co to znaczy brac wolne w trakcie miesiączki