Spuchnięte oczy i zatkany nos - alergia?
Moderator:mkamil
Wina może niekoniecznie leżeć po stronie alergii. Ja bym na Twoim miejscu przeszedł przez stosowne badania laboratoryjne. W Łodzi znajduje się laboratorium APC http://apc-analizy.pl/ , gdzie mógłbyś wykonać tego typu badania. Uwierz, że warto!
Ja jestem alergikiem wziewnym. Kurz to dla mnie armagedon. Zrobilam odpowiednie testy no i wiem czego unikac. Wiadomo jednak że nie da sie całkowicie wyeliminować kurzu dlatego kupiłam oczyszczacz powietrza Coway. Po tym czasie intensywnego użytkowania moge powiedziec ze byl to najlepszy z możliwych zakupów. Oczyszczacz jest cichutki, solidny i prosty w obsludze. Dla alergików opcja idealna. Mamy małe mieszkanie wiec kupilismy jeden i co jakiś czas zmieniam mu miejsce by oczyszczał całe mieszkanie. Moja alergia w domu nie daje o sobie znać
jasne, ze to mogą być objawy alergii ale by móc ustawić odpowiednie i skuteczne leczenie to lekarz musi wiedzieć, na co konkretnie jesteś uczulony. Moim zdaniem najlepszym i najbardziej wiarygodnym testem dostępnym na naszym rynku w chwili obecnej jest test Faber. Robiony z krwi, dostępny dla kazdego bez względu na wiek czy obecne leczenie.
Bardzo prawdopodobne, że to alergia, ale lepiej jeszcze skonsultować to z lekarzem. Teraz alergicy mają najgorzej, bo zbliża się czas pyleń itp. Ja w domu poradziłem sobie z alergenami, kupując oczyszczacz powietrza od Klimawent. Naprawdę dużo mi pomógł. Wyeliminował praktycznie do zera drobinki kurzu w powietrzu, dzięki czemu już nie kicham i nie łzawię. Do tego w ładną pogodę nie boje się otwierać okien i wietrzyć, bo wiem, że poradzi sobie także z roślinnymi alergenami. Polecam takie urządzenie każdemu alergikowi, mi przywróciło wiarę w to, że wiosną i latem mogę czuć się swobodnie i nie zmagać się w domu z objawami alergii.