Współpraca z inwestorem
Moderator:mkamil
Myślę, że ciężko jest znaleźć maile do potencjalnych inwestorów, bo skąd jeśli nie ma się znajomości i nie do końca wie się gdzie można dane informacje znaleźć. Dlatego chyba warto korzystać z takich portali i starać się wystartować z pomysłem.
tommyh ok, maile jeśli się ma do inwestorów to można wysyłać, ale ciężko znaleźć dane, kogoś kto potencjalnie zainteresowałby się inwestowaniem w biznes. I właśnie tutaj wydaje mi się, że takie strony są pomoce, bo mogą ułatwić takim osobom poszukiwania, nie uważacie?
Są znacznym ułatwieniem w poszukiwaniach inwestora. Po prostu umieszczasz ogłoszenia lub odpowiadasz na już umieszczone. Warto jednak pamiętać o napisaniu dobrego ogłoszenia bo to właśnie ono ma zachęcić anioła biznesu do skontaktowania się z przedsiębiorcą.
Każdy sposób na pozyskanie kapitału (legalny oczywiście) jest dobry. Czy to będzie fundusz PE czy anioły biznesy to w zasadzie nie ma różnicy z tym, że "anioły" inwestują nie tylko z myślą o maksymalizacji zysku ale aby spełnić czasem swoje młodzieńcze pasje, na które kiedyś nie mieli czasu.