Biuro rachunkowe, czy księgowa?
Moderator:mkamil
Wygląda na to, że korzystanie z usług biura rachunkowego Saldo http://www.biurorachunkowe-saldo.pl/ było w pełni trafionym pomysłem. Zajmują się dla nas rachunkami i księgowością, prowadzenie tego na własną rękę było niezwykle problematyczne. Ale to już za nami, udało nam się odetchnąć.
Zawiązanie współpracy z biurem rachunkowym https://www.consulting-tax.com/ okazało się absolutnym strzałem w 10. Dokładnie tego było mi trzeba, CONSULTING TAX starają się o porządek w naszej rachunkowości. A zajmowanie się tym na własną rękę byłoby jednak zbyt trudne.
-
- Użytkownik
Mój brat ostatnio polecił mi biuro w Gostyniu, które znajduję się na ulicy Stankowej 1A. Biuro jest prowadzone przez Panie Darię i Elżbietę Muszyńskie. Biuro oferuję kompleksowe usługi z zakresu rachunkowości realizowane na najwyższym poziomie.
To zależy, jeśli prowadzisz działalność, w której nikogo nie zatrudniasz na rynku obecnie znajduje się wiele prostych oprogramowań, które umożliwiają Ci w łatwy sposób prowadzić księgowość. Jeśli jednak posiadasz rozbudowany zespół - zdecydowanie lepiej będzie jeśli będziesz posiłkował się wsparciem z zewnątrz. Ze swojej strony korzystamy z Kancelarii Księgowej Tias we Wrocławiu - chociaż z tego co wiem mają jeszcze 4 inne oddziały w Polsce i jeden w Korei. Wszystko zawsze na czas, dedykowany zespół opieki klienta, a co za tym idzie prosta komunikacja.
- Karolajn88
Zdecydowanie biuro rachunkowe. Księgowość małej firmy może nie jest skomplikowana, ale również wymaga czasu. Jeśli ktoś się zna na księgowości, może zacząć to robić samodzielnie. Ja osobiście wolę te 100-200 zł zapłacić i mieć z głowy cały miesiąc, a dostarczać tylko faktury. Oczywiście, ceny są uzależnione od ilości usług, ale myślę, że nie są wygórowane.
Najważniejsze to żeby wszelkie kwestie finansowe były na bieżąco dopilnowane. A w księgowości jest co robić. Samo monitorowanie płatności ile zajmuje czasu. A przypominanie się klientom, że faktura nie została zapłacona to nic przyjemnego, mnie to zawsze krępuje. Od kilku miesięcy proces kontrolowania faktur i powiadamiania klientów mam zautomatyzowany. Wszystko dzięki MonPay. A, że działa w chmurze to mam do niego dostęp z każdego urządzenia niezależnie gdzie jestem, 24/7. Duża oszczędność czasu i zaczynam zauważać więcej płatności wykonanych w terminie, co mnie bardzo cieszy.