Biuro rachunkowe, czy księgowa?
Moderator:mkamil
Myślę, że przy jednoosobowej działalności wiele kwestii podatkowych czy ubezpieczeniowych można ogarnąć samemu - nie jest to trudne, trzeba tylko czasu, wiedzy i narzędzi do pracy. Korzystam ze strony, której składki opisane są prosto a konkretnie, kwestie prawne, należne świadczenia czy niuanse ubezpieczeniowe. Mowa tam tez o ewentualnych ulgach w spłacie należności, pomocy ze strony ZUS, windykacji czy działań antyegzekucyjnych.
Akurat w temacie zasiłku chorobowego miałam możliwość wykorzystania argumentów dla pracodawcy, który moje zwolnienie kwestionował. Znalazłam podobny wpis na tej stronie właśnie, najbardziej mi rozjaśnił sytuację i ostatecznie nadal jestem na chorobowym, mimo wątpliwości szefa
- kozanostra
Sam kilka razy czerpałem informacje związane z prawami i moimi uprawnieniami jeśli chodzi o świadczenia ZUS z tytułu choroby i macierzyństwa. Bardzo fajne wpisy tematyczne, pisane tak, że każdy zrozumie
kozanostra ja byłem totalnym laikiem jeśli chodzi o przepisy związane z prowadzeniem działalności i wszelkimi rozliczeniami z ZUS czy podatkami. Teraz jestem wiele mądrzejszy a wiedzę zdobywam w sumie tylko z opisywanych tam problemów i odpowiedzi specjalistów zamieszczanych pod tymi wypowiedziami.
Jeśli szukacie dobrego kancelarii w Słupsku, która zajmie się rozliczeniami kadrowo-płacowymi oraz podatkowymi, to polecam Biuro TAX przy ul. Młyńskiej. Moja mama korzysta z ich usług już od jakiegoś czasu i jest bardzo zadowolona. Kancelaria kompleksowo i profesjonalnie prowadzi wszelkiego typu rozliczenia. Posiadają oczywiście certyfikat Ministerstwa oraz mają wykupione OC.