Podłoga w gabinecie
Moderator:mkamil
Drewniane deski to definicja stylu i elegancji - na Twoim miejscu poszedłbym właśnie w tym kierunku! Najważniejsze to znaleźć solidnego i sprawdzonego dostawcę, dzięki któremu pochwalisz się nietuzinkową podłogą. Za sprawą firmy Robin www.robin-wykladziny.pl tego typu podłoga wylądowała i u nas!
Jeśli chcesz miec naprawdę elegancka podłogę, która będzie przez lata dobrze wyglądać, to zdecyduj się na podłogę drewnianą. Ja u siebie mam podłogę dębową dębową), kupiona od firmy Styl Drzewa i mimo upływu lat, nadal jestem nią zachwycona. Taka podłoga nadaje wnętrzu wyjątkowy charakter i nigdy nie wychodzi z mody. W dodatku firma, nie tylko zajmuje się sprzedażą podłóg, ale także ich montażem. Dzięki temu całość wychodzi taniej niż gdybyś oddzielnie kupował podłogę i zamawiał montaż. W dodatku mają bardzo duzy wybór kolorów podłogi, dzięki czemu łatwo wybrać coś co nam się faktycznie podoba i pasuje nam do wnętrza.
-
- Użytkownik
Jeżeli to gabinet medyczny, kosmetyczny i tym podobne to chyba obowiązkowo muszą być płytki na podłodze.
Najpierw należy położyć podłogę cementową. Dopiero następnie będziemy zastanawiać się nad położeniem np dywanu. W celu wykonania podłogi cementowej zgłosiliśmy się do cemix .com .pl . I wykonali kapitalną robotę. Podłoga jest bardzo wytrzymała.
W gabinecie najlepiej się sprawdzą albo panele, albo podłoga drewniana. Ważne jest by niezależnie od tego na którą podłogę się zdecydujesz, dobrze ją wyciszyć, bo to podniesie komfort jej użytkowania, oraz twój komfort przebywania w takim pomieszczeniu. Pod podłogi pływające idealnie nadaje się pianowood firmy Organika . Zastosowanie tego podkładu poprawia izolacyjność akustyczną stropu od dźwięków uderzeniowych o 19dB, a to bardzo znacząca wartość. Dzięki takiemu podkładowi podłoga będzie także docieplona, a także wydłuży on jej żywotność.
Dla mnie najlepsza okazała się deska barlinecka, która dostępna jest w https://podlogi24.net/parkiet-panelowy-deska-barlinecka-okazje-o_c_642_1.html . Ogólnie producent posiada bardzo korzystną ofertę, więc jak najbardziej warto tutaj zajrzeć