Jaki kocioł na pellet?
Moderator:mkamil
Jakiej mocy kocioł na pellet polecicie do ogrzania domu 210 m2? 10 czy 15 kw? Zastanawiam się nad pelletem gdyż chyba jest na to teraz dofinansowanie. Gazu u mnie nie ma, więc mam bardzo ograniczone możliwości jeżeli chodzi o wybór na jakie paliwo ma działać ten kocioł.
A to nie za mało ??? Pytanie czy dom jest dobrze ocieplony jeżeli tak to z tego co mi się wydaje przelicznik u Ciebie to będzie 210 * 2,8 (nie wiem jaka jest wysokość pomieszczeń przyjmuję 2,8m) * 40W (jeżeli izolacja jest dobra, jeżeli. nie to trzeba przeliczyć przez 48) - reasumując wychodzi 23520 - czyli chyba powinieneś mieć 22 albo wręcz 25 kw?????
- mariuszziemba2021
ja na 180 m2 mam dobrane 15kw z defro delta eko pelet
po kilku latach widzę że jest ok ani mało ani dużo mocy -dobrze wyregulowany i dobrze sie sprawdza
po kilku latach widzę że jest ok ani mało ani dużo mocy -dobrze wyregulowany i dobrze sie sprawdza
fjauc pisze:
> Jakiej mocy kocioł na pellet polecicie do ogrzania domu 210 m2? 10 czy 15
> kw? Zastanawiam się nad pelletem gdyż chyba jest na to teraz
> dofinansowanie. Gazu u mnie nie ma, więc mam bardzo ograniczone możliwości
> jeżeli chodzi o wybór na jakie paliwo ma działać ten kocioł.
jak na pellet to sprawdź ofertę Defro Heat, ja bym brał 15 kw na taki metraż. ale to zalezy jeszcze jaki masz budżet, ale myślę że w takim wachlarzu modeli na pewno coś dla siebie znajdziesz :)
> Jakiej mocy kocioł na pellet polecicie do ogrzania domu 210 m2? 10 czy 15
> kw? Zastanawiam się nad pelletem gdyż chyba jest na to teraz
> dofinansowanie. Gazu u mnie nie ma, więc mam bardzo ograniczone możliwości
> jeżeli chodzi o wybór na jakie paliwo ma działać ten kocioł.
jak na pellet to sprawdź ofertę Defro Heat, ja bym brał 15 kw na taki metraż. ale to zalezy jeszcze jaki masz budżet, ale myślę że w takim wachlarzu modeli na pewno coś dla siebie znajdziesz :)
-
- Użytkownik
Jesli chodzi o dobrej jakości kociol to ja moge polecic https://piecbud.net.pl/produkty.html Bardzo wysoka jakosc produktów i pomocna obsługa