W wakacje zwykle wypoczywam w domkach nad jeziorami, ale że rutyny nie lubię, to ciągle zmieniam miejsca wypraw i sporo miejsc mam obcykanych.
Polecicie jakies fajne domki nad jeziorami w Polsce?
Żeby woda była blisko, domek komfortowy, ale i klimatyczny, z nastrojem: Kaszuby, Mazury i Zachodniopomorskie najlepiej?
Najlepszy domek nad jeziorem. Gdzie?
Moderator:mkamil
A pomyślałeś o Łebie ? Miejscowość jest wprawdzie na wybrzeżu ale ma swój specyficzny klimat. Z jednej strony mamy morze a z dwóch innych dwa duże jeziora ! Wszystko otoczone jest wieloma lasami sosnowymi gdzie można znaleźć liczne trasy rowerowe i ścieżki spacerowe. Plaże są szerokie i piaszczyste.
Jeżeli dodatkowo lubisz fotografować to poczujesz się jak ryba w wodzie. Mnóstwo pięknych krajobrazów. Są tam najbardziej okazałe wydmy.
Duża baza noclegów jest tutaj. Sam rezerwuję najczęściej przy pomocy portalu przymorzu.pl - największa liczba ofert kwaterunkowych.
Jeżeli dodatkowo lubisz fotografować to poczujesz się jak ryba w wodzie. Mnóstwo pięknych krajobrazów. Są tam najbardziej okazałe wydmy.
Duża baza noclegów jest tutaj. Sam rezerwuję najczęściej przy pomocy portalu przymorzu.pl - największa liczba ofert kwaterunkowych.
Jeśli interesuje Cię na przykład majówka nad wodą, to polecam lubuskie - właściwie gdzie się nie ruszysz, jest jakieś jezioro. Baza noclegowa zróżnicowana - zależy gdzie się udasz i jak trafisz.
ja proponuje ciekawe jeziora w horwacji jest tam bosko a tu masz stronke z tanimi lotami zeby sie tam dosc tanio dostac ;]
www.sensitravel.pl
www.sensitravel.pl
A byłaś kiedyś w Słowińskim Parku Narodowym? Jest tam urocza miejscowość - Rowy która otoczona jest licznymi jeziorami nadmorskimi. Prawdziwy raj dla wędkarzy.
Świetne miejsce dla wszystkich którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku i odpocząć wśród przyrody.
W tym miejscu możecie zarezerwować noclegi.
Świetne miejsce dla wszystkich którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku i odpocząć wśród przyrody.
W tym miejscu możecie zarezerwować noclegi.
Może Szkocja i jezioro Loch Ness? Albo Anglia? Też fajne miejsca - lepsze niż Polskie jeziora. Tutaj macie tanie loty do Londynu
Moim zdaniem od jezior o wiele lepsze jest morze. Widok z hotelowego okna na morze jest niesamowity. Co roku jeżdżę nad polskie morze i jestem zadowolony. Dokładnie to jeżdżę do Kołobrzegu. Noclegi w Kołobrzegu nie są za drogie, więc warto się tam wybrać.
-
- Użytkownik
Jakby się dało to ja najchętniej zamieszkałabym choć na chwilę wśród Jezior Piltwickich Nasze polskie tereny też bywają ładne, ale nie az tak
-
- Użytkownik
No właśnie polskie. Byliśmy w takim miejscu wśród lasów, czystych jezior, malowniczych rzek, szlaków żeglownych i kajakowych i to nie na Mazurach a w okolicy gdzie nie ma tyle ludzi, ani kleszczy, gdzie ceni się turystów. Nazwa łatwa do zapamiętania: Swornegacie na Kaszubach.