Oprocentowanie nie jest dużo niższe na lokatach, a w każdej chwili możesz pieniądze wyciągnąć. Może to jest odpowiednia alternatywa dla osób, które nie chcą zamrażać pieniędzy na lokacie?
Co o tym myślicie?
Konto oszczędnościowe
Moderator:mkamil
Właśnie, szkoda z tą wypłatą raz w miesiącu.
No ale jeżeli ktoś korzysta z konta oszczędnościowego to zapewne nie wpłaca tam wszystkich dostępnych środków, tylko te które chce zaoszczędzić...a opłata za wypłatę, motywuje do tego, aby właśnie tego nie robić
No ale jeżeli ktoś korzysta z konta oszczędnościowego to zapewne nie wpłaca tam wszystkich dostępnych środków, tylko te które chce zaoszczędzić...a opłata za wypłatę, motywuje do tego, aby właśnie tego nie robić
Według mnie konta oszczędnościowe zostały stworzone by kumulować pieniądze (oszczędzać) na daną sytuacje czy rzecz. Tak więc już z samego założenia konta oszczędnościowe nie są po to by wypłacać pieniądze kiedy się chce bo mają one charakter przechowalni z lekkim procentem na późniejszy czas.
Jeśli nie chcesz podatku belki,mieć większy procent niż na lokacie i wypłacać pieniądze ile chcesz (1 raz w miesiącu bezpłatny) to udaj się do Pol banku w celu dowiedzenia się czy konto mocno oszczędzające jest dla ciebie:) Jeśli tak- zakładaj. Warto żebyś poszukała także innych ofert banków lub instytucji finansowych. Może się coś jeszcze znajdzie ciekawego.
Pozdrawiam!
Moja droga do MILIONA:
www.biegpomilion.blogspot.com
Jeśli nie chcesz podatku belki,mieć większy procent niż na lokacie i wypłacać pieniądze ile chcesz (1 raz w miesiącu bezpłatny) to udaj się do Pol banku w celu dowiedzenia się czy konto mocno oszczędzające jest dla ciebie:) Jeśli tak- zakładaj. Warto żebyś poszukała także innych ofert banków lub instytucji finansowych. Może się coś jeszcze znajdzie ciekawego.
Pozdrawiam!
Moja droga do MILIONA:
www.biegpomilion.blogspot.com
Moja droga do MILIONA:
http://www.biegpomilion.blogspot.com/
http://www.biegpomilion.blogspot.com/
Konto oszczędnościowe to dobry pomysł. Na rynku znajdziemy parę ciekawych propozycji gdzie oprocentowanie jest porównywalne z lokatami. W późniejszej perspektywie zainteresowałbym się jednak inwestowaniem np w waluty. Przynosi to dużo wyższy zwrot kapitału.
- martabzym84
Najlepiej jest posiadać jednocześnie konto osobiste, konto oszczędnościowe i co jakiś czas wolne środki wkładać na lokaty.
Lokaty - ranking - pomożemy znaleźć ci najlepszą lokatę
IKE - sprawdź jak możesz zapewnić sobie spokojną emeryturę
IKE - sprawdź jak możesz zapewnić sobie spokojną emeryturę
Konto oszczędnościowe to ciekawa opcja. Pieniądze rosną z odsetkami a Ty w przeciwienstwie do loakty możesz w każdej chwili może wypłacić bez utraty odsetek.